Basket League: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αρη και περιμένει νέα για τον Γουόκαπ

Basket League: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αρη και περιμένει νέα για τον Γουόκαπ

Το αρνητικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ο τραυματισμός του Τόμας Ουόκαπ στον αστράγαλο, έπειτα από μονομαχία με τον Χάρελ.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε από τον αγώνα με τον Αρη στο ΣΕΦ, επικρατώντας με 85-71, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League.

Μετά τις δύο διαδοχικές νίκες στη Euroleague, η ομάδα του Πειραιά μπήκε με το δεξί στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος και θα κάνει Πρωτοχρονιά με ρεκόρ 11-1.

Χρόνο για να… χαλαρώσουν, πάντως, δεν θα έχουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς στις 2 Ιανουαρίου υποδέχονται στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο (21:15) και στις 4 Ιανουαρίου φιλοξενούν τη Μονακό (21:15), στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.   

Το αρνητικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ο τραυματισμός του Τόμας Ουόκαπ στον αστράγαλο, έπειτα από μονομαχία με τον Χάρελ στα 03:48” πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ κάνουν λόγο για ελαφρύ διάστρεμμα, αλλά η συμμετοχή του στον αγώνα της Τρίτης (2/1) με την Αρμάνι Μιλάνο κρίνεται αμφίβολη. Ο Ουόκαπ δεν επέστρεψε στον αγώνα μετά τον τραυματισμό του, αλλά μετέβη στα αποδυτήρια και ξεκίνησε θεραπεία υπό την επίβλεψη του γιατρού του Ολυμπιακού. 

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Φαλ σημείωσε double double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε 13 πόντους. 

Εκτός 12άδας (για λόγους ξεκούρασης) ήταν οι Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος. Με πολιτικά παρακολούθησαν επίσης την αναμέτρηση οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League.

Από τον Αρη, που υποχώρησε στο 6-6, ο Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς σημείωσε 16 πόντους, ενώ από 14 πόντους πέτυχαν οι Γκάλινατ και Σταρκ. 

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-27, 59-54, 85-71 

Διαιτητές: Αγραφιώτης, Ξενικάκης, Μαρτινάκος 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ, Κέινααν 6 (2), Φαλ 15, Μπραζντέικις 2, Πίτερς 9 (1), Λούντζης 2, Λαρεντζάκης 17 (3), Μήτρου-Λονγκ 10 (1), Πετρούσεβ 6, Μιλουτίνοβ 13 

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Τολιόπουλος 2, Μπλούμπεργκς 16 (3), Ντε Σόουζα 6, Χάρελ 2, Γκάλινατ 14 (4), Σταρκ 14 (2), Μποχωρίδης 5 (2/8 σουτ), Καζαμίας, Περσίδης 8 (2), Μπάνκστον 4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή