Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα στον… μαραθώνιο

Σούπερ Λιγκ 1: Σέντρα στον… μαραθώνιο

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη… βασιλόπιτα στο χέρι θα μπουν απόψε οι παίκτες στα γήπεδα για την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ 1, μετά τη σύντομη εορταστική διακοπή ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η αναβολή της 14ης αγωνιστικής λόγω της αποχής των διαιτητών άλλαξε το πρόγραμμα και η πίεση του χρόνου επέβαλε να καλυφθεί αυτό το κενό άμεσα με εμβόλιμα παιχνίδια, στερώντας από τους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να παρατείνουν το εορταστικό ρεπό τους. Σχεδόν όλοι τους έκαναν προπόνηση την πρώτη ημέρα του 2024, καθώς τους περιμένει ένας μαραθώνιος μέσα στον Ιανουάριο, που για πολλούς θα είναι 8 αγώνες μέσα σε 28 ημέρες!

Οσες ομάδες έχουν δώσει μέσα στον Δεκέμβριο τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου θα έχουν 7 αγώνες μέσα στον Ιανουάριο, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό και η ΑΕΚ με τον Αρη θα δώσουν έναν παραπάνω, υψηλής δυσκολίας μάλιστα, ειδικά για τους δύο «αιωνίους αντιπάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα κοντραριστούν μεταξύ τους τρεις φορές μέσα σε αυτό το διάστημα!

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αγωνίζονται στις έδρες τους με ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο, ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Λαμία.

Το ποδαρικό της νέας χρονιάς θα το κάνουν ο Αστέρας Τρίπολης με τον Αρη, σε μια αναμέτρηση με στόχο την ενίσχυση της θέσης τους στην πρώτη εξάδα των πλέι οφ. Μία ώρα αργότερα ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στη Λαμία που έχει χάσει έδαφος και είναι πλέον εκτός της πρώτης εξάδας στη βαθμολογία. Οι άλλοι τρεις διεκδικητές του τίτλου παίρνουν τη σκυτάλη αργότερα και σταδιακά, όλοι ως γηπεδούχοι: η ΑΕΚ υποδέχεται τον Βόλο, ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδια στα οποία και οι τρεις τους είναι ξεκάθαρα φαβορί. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη τους θα είναι μεγάλη έκπληξη, σε μια μάχη όπου οι τέσσερις πρώτες ομάδες είναι στριμωγμένες μέσα σε μόλις τρεις βαθμούς διαφοράς!

Πρώτη του Τερίμ

Αναμφίβολα το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα, καθώς θα είναι το πρώτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο των «πρασίνων». Το ντεμπούτο του Τούρκου τεχνικού στο ελληνικό πρωτάθλημα ενδιαφέρει και τους συμπατριώτες του, γι’ αυτό και το ματς της Λεωφόρου θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και στη γειτονική χώρα. Οι «πράσινοι» θα παίξουν χωρίς τους Παλάσιος (θλάση, εκτός για 20 ημέρες), Σένκεφελντ (κάκωση) και φουλάρουν για να κλείσουν άμεσα στόπερ. Εχουν μείνει μόνο με τον Γεντβάι, γι’ αυτό και κλήθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή ο 18χρονος Φικάι! Ο Λημνιός πέρασε από εργομετρικά και από αύριο ξεκινάει προπονήσεις. Το πρόγραμμα θα κλείσει αύριο, σε Αγρίνιο και Περιστέρι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (16η αγωνιστική): Σήμερα: 16.00 Αστέρας Τρίπολης – Αρης, 17.00 Λαμία – Ολυμπιακός, 19.00 ΑΕΚ – Βόλος, 20.00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ, 21.00 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα. Αύριο: 17.00 Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός, 19.00 Ατρόμητος – Κηφισιά. Η βαθμολογία (15 αγώνες): ΠΑΟΚ 35, Παναθηναϊκός 34, Ολυμπιακός 32, ΑΕΚ 32, Αρης 24, Αστέρας Τρίπολης 20, Λαμία 17, Ατρόμητος 16, ΟΦΗ 15, Βόλος 14, Πανσερραϊκός 14, Παναιτωλικός 11, Κηφισιά 11, ΠΑΣ Γιάννινα 9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT