Πρώτο ντέρμπι με έξτρα πίεση

Πρώτο ντέρμπι με έξτρα πίεση

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι Ολυμπιακός και ΑΕΚ συγκρούονται την Κυριακή

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πίεση που φέρνει στον Ολυμπιακό η νέα απώλεια βαθμών μετά την ήττα από τη Λαμία και το άνοιγμα της ψαλίδας της διαφοράς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στους 6 βαθμούς προσδίδουν πολύ ιδιαίτερο χρώμα στο πρώτο ντέρμπι που καλείται να δώσει η ομάδα του Πειραιά τη νέα χρονιά με αντίπαλο την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός, που είναι στο +5, έχει (θεωρητικά) εύκολο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Αρη στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, οι «ερυθρόλευκοι» μόνο με νίκη θα κρατηθούν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Με ήττα θα βυθιστούν ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια και την αμφισβήτηση, ενώ η ισοπαλία με τον έναν κερδισμένο βαθμό και τους δύο χαμένους θα δράσει περισσότερο σαν ελαφρύ παυσίπονο παρά σαν θεραπεία.

Ο Καρβαλιάλ έχει ήδη βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, καθώς στα τρία παιχνίδια που βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού έχασε περισσότερους βαθμούς από όσους κέρδισε (5 έναντι 4) και η διαφορά ξέφυγε επικίνδυνα από τις άλλες διεκδικήτριες, παρότι οι δύο από αυτές (ΑΕΚ και Παναθηναϊκός) είχαν απώλειες.

Στο «Κλ. Βικελίδης» θα δοκιμαστεί ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός θεωρητικά θα έχει εύκολο έργο με τον Παναιτωλικό.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η ΑΕΚ νιώθει «υποχρεωμένη» να κυνηγήσει μόνο τη νίκη στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και αυτό ίσως της δημιουργήσει μια έξτρα πίεση στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Η πρωταθλήτρια είχε απώλειες στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, είναι στο -3 από την κορυφή κι αν επικρατήσει ο ΠΑΟΚ επί του Αρη, ακόμη και η ισοπαλία θα την αφήσει αρκετά πίσω. Ο πρωτοπόρος είναι σε εκπληκτική κατάσταση, μετράει 7 συνεχόμενες νίκες έχοντας σκοράρει 28 (!) γκολ, δηλαδή 4 κατά μέσον όρο ανά παιχνίδι, παίζει υπέροχο ποδόσφαιρο και με την ψυχολογία που έχει, δείχνει ικανός για τα πάντα!

Σε καλή κατάσταση είναι και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βλέπει το ματς με τον Παναιτωλικό σαν… προθέρμανση για τα απανωτά ντέρμπι που ακολουθούν. Το ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ ήταν θετικό, χωρίς να αλλάξουν πολλά πράγματα επί της ουσίας. Το ζητούμενο είναι η άμεση εξεύρεση ενός καλού αριστερού στόπερ για να προσφέρει έξτρα λύσεις σε μια θέση που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής η εικόνα είναι πιο ισορροπημένη, χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Το πιο ισχυρό προβάδισμα ίσως το έχει ο Πανσερραϊκός υποδεχόμενος στην έδρα του την Κηφισιά, στο ντέρμπι των δύο νεοφώτιστων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT