«Εφυγε» από τη ζωή o θρυλικός Βραζιλιάνος Μάριο Ζαγκάλο

«Εφυγε» από τη ζωή o θρυλικός Βραζιλιάνος Μάριο Ζαγκάλο

Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Βραζιλίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θρήνος για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Ο «θρύλος» της «Σελεσάο», Μάριο Ζαγκάλο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στη χώρα.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Σελεσάο πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το γεγονός γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες.

«Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Εφυγε ένας θρύλος του βραζιλιάνικου και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ενας ήρωας, που αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη», ανέφερε ο Ε. Ροντρίγκες.

Ο Ζαγκάλο κατέκτησε δύο Παγκόσμια Κύπελλα ως ποδοσφαιριστής, ένα ως προπονητής και ένας ως βοηθός προπονητή.

Ο Μάριο Ζαγκάλο έγραψε τη δική του ιστορία. Οχι μόνο για το πώς έφτιαξε την ομάδα, αλλά και για την ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου γενικότερα.

Το 1958, ως ποδοσφαιριστής, μεταμόρφωσε το παραδοσιακό 4-2-4 της Βραζιλίας σε 4-3-3. Τότε, ήταν ανήκουστο για έναν εξτρέμ να γυρίζει πίσω και να αμύνεται με τον τρόπο που το έκανε ο Ζαγκάλο.

Οταν το 1970 έγινε προπονητής της Εθνικής, εφάρμοσε την ίδια φόρμουλα: Το 4-3-3 ήταν ο δικός του σχηματισμός. Εκανε την ομάδα μια ζωντανή απεικόνιση του εαυτού του, με επιτυχία. Το 4-3-3 επίσης λέει πολλά για την τόσο σημαντική ισορροπία που βρήκε ο Ζαγκάλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή