Ελλάδα – Κροατία 25-8: Χαλαρά η εθνική γυναικών, διπλασίασε τις νίκες

Ελλάδα – Κροατία 25-8: Χαλαρά η εθνική γυναικών, διπλασίασε τις νίκες

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών διέλυσε την Κροατία με 25-8, διπλασιάζοντας τις νίκες της στον Α' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών, μετά τη σπουδαία επιτυχία κόντρα στην Ουγγαρία, πέτυχε και δεύτερη νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

Η Ελλάδα επικράτησε της Κροατίας με 25-8 και πέτυχε τη 2η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον Α’ όμιλο. Η εθνική ομάδα περιμένει την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ουγγαρία, που θα ακολουθήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Νίκη της γηπεδούχου Ολλανδίας θα σημάνει αυτόματα απευθείας πρόκριση μαζί με την Ελλάδα στην προημιτελική φάση της Τρίτης (9/1). Αν υπάρξει αυτό το σενάριο, το απόγευμα της Κυριακής (7/1, 19:30) η Ελλάδα και η πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία θα παίξουν για την 1η θέση.

Η εθνική, μετά το χαλαρό ξεκίνημα «έσφιξε» την άμυνά της και στην κόντρα ήταν εντυπωσιακή. Μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά οι διεθνείς παίκτριες σημείωσαν έξι αναπάντητα τέρματα με πρωταγωνίστρια την Ξενάκη και ουσιαστικά σφράγισαν τη νίκη (11-4). Στη συνέχεια, η διαφορά ξέφυγε και έφτασε στο εμφατικό (25-8).

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 7-1, 6-1, 7-2

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 4/5, Χυδηριώτη 1/2, Ελευθεριάδου 3/4, Μαργαρίτα Πλευρίτου 0/2, Ξενάκη 5/7, Ασημάκη 1/2, Τορνάρου 1/1, Σάντα 0/1, Βασιλική Πλευρίτου 3/4, Γιαννοπούλου 2/4, Ελληνιάδη 5/7, Σταματοπούλου (7/15 αποκρούσεις, 46,7%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT