Βυθίζεται στο σκοτάδι το ελληνικό ποδόσφαιρο

Βυθίζεται στο σκοτάδι το ελληνικό ποδόσφαιρο

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί θυμίζει η Σούπερ Λιγκ 1 μετά όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ με επίκεντρο τις ουκ ολίγες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Σλοβάκου διαιτητή Μπόρις Μαρχέφκα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί θυμίζει η Σούπερ Λιγκ 1 μετά όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ με επίκεντρο τις ουκ ολίγες αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Σλοβάκου διαιτητή Μπόρις Μαρχέφκα. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν την ήττα τους με 2-1 στη μη κατακύρωση κανονικού γκολ του Μασούρα με το οποίο θα ισοφάριζαν σε 2-2 και στον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Ναβάρο από τον Κάλενς. Πέναλτι ζήτησε και η ΑΕΚ σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Πινέδα, αλλά ως νικήτρια δεν στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση.

Αντίθετα, οι ηττημένοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά πάντων, με τον β΄ αντιπρόεδρο και νομικό τους σύμβουλο Αλέξη Κούγια να αποδομεί, προφανώς με την έγκριση του Βαγγέλη Μαρινάκη, όλα τα πρωταθλήματα που πήρε ο Ολυμπιακός επί των ημερών του Σωκράτη Κόκκαλη! Οπως ισχυρίσθηκε, τα κέρδισε με την πλάτη της εγκληματικής οργάνωσης που συστήθηκε το 1996, η οποία εδώ και χρόνια εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο κ. Κούγιας κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει και να σταματήσει το πρωτάθλημα, ενώ επιτέθηκε ονομαστικά στον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος θα απαντήσει με εξώδικα.

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε «εγκληματικές οργανώσεις» και θυμήθηκε… «παράγκες».

Θέση πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Αλίμονο αν παρεμβαίνουμε σε διαιτητικές αποφάσεις. Να αποφεύγονται δηλώσεις που οδηγούν σε άσχημα γεγονότα». Η ΑΕΚ ετοιμάζει καταγγελία στον εισαγγελέα κατά του κ. Κούγια, ο οποίος από την πλευρά του προανήγγειλε ότι σε περίπου 15 ημέρες θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, με πλούσια αποδεικτικά στοιχεία. Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ τόνισε ότι ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές για δηλώσεις και δημοσιεύματα μετά το ντέρμπι, ενώ καταγγελία κατά του κ. Κούγια έκανε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Αγγελος Δανιήλ.

Μετά τη νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ με 2-1, ο Παναθηναϊκός ξαναπέρασε πρώτος στη βαθμολογία, με 2 βαθμούς διαφορά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και 8 από τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» είναι στο τελικό στάδιο της μεταγραφής αριστερού στόπερ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, ενώ άμεσα θα κλείσουν και δεύτερο παίκτη για το κέντρο της άμυνας. Στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής, ΟΦΗ και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 3΄ με τον Ακούνια και οι Κρητικοί (είχαν και δοκάρι με τον Λουίς Φελίπε στο 26΄) ισοφάρισαν με πέναλτι που κέρδισε ο Νέιρα και το εκτέλεσε ο ίδιος στο 38΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή