Πόλο: Πρόκριση και νέα μάχη σήμερα για την Εθνική

Πόλο: Πρόκριση και νέα μάχη σήμερα για την Εθνική

Στα προημιτελικά η εθνική ανδρών πόλο – Δεν τα κατάφεραν οι γυναίκες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ανδρών πόλο έκανε το καθήκον της κόντρα στην Ολλανδία και έκλεισε ραντεβού για σήμερα το απόγευμα (19.30), που θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα και πρωταθλήτρια Ευρώπης Κροατία στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου είχαν σταθερά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και, παρά τα αμυντικά προβλήματα που παρουσίασαν, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους με το τελικό 15-10 (5-3, 4-2, 3-3, 3-2).

Λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Δερβίσης είδε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και έτσι δεν θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον προημιτελικό.

«Παίξαμε τόσο όσο για να κερδίσουμε. Κάναμε λάθη αλλά είχαμε και καλά διαστήματα. Το ζητούμενο ήταν η νίκη και να μην τραυματιστεί κανένας. Δεν περιμένουμε σε 24 ώρες να διορθώσουμε πράγματα. Ή είμαστε έτοιμοι ή δεν είμαστε. Είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι, η βαρύτητα της Κροατίας είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τα ματς με Ολλανδία και Γεωργία. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, πιο έτοιμοι και πιο προσεκτικοί στην άμυνα κυρίως και με λίγη τύχη να κερδίσουμε», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός. «Το παιχνίδι με τους Κροάτες είναι από αυτά που περιμένουμε όλοι οι αθλητές, με ένα γεμάτο κολυμβητήριο μέσα στην έδρα τους, θα προσπαθήσουμε να χαλάσουμε το… πάρτι τους», ανέφερε από την πλευρά του ο Μάνος Ζερδεβάς.

Για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επίσης σήμερα παίζουν: Ουγγαρία – Σερβία (16.00), Ισπανία – Γεωργία/Ρουμανία (17.30), Κροατία – Ελλάδα (19.30), Ιταλία – Μαυροβούνιο (21.15).

Αντίθετα με τους άνδρες, οι γυναίκες δεν τα κατάφεραν στον ημιτελικό με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 13-5 (4-1, 1-1, 4-1, 4-2), και θα διεκδικήσουν αύριο (20.00) το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν. Σε κανένα σημείο του ματς τα κορίτσια δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τις πρωταθλήτριες Ευρώπης και ηττήθηκαν δίκαια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή