Τένις: Το Αυστραλιανό Οπεν ανοίγει τις πύλες του

Τένις: Το Αυστραλιανό Οπεν ανοίγει τις πύλες του

Πολλές εκπλήξεις, κυρίως στις γυναίκες, υπόσχεται το πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη φαίνεται το φετινό Οπεν της Αυστραλίας, το πρώτο τουρνουά γκραν σλαμ για το 2024, που ανοίγει την αυλαία του για το κυρίως ταμπλό αργά απόψε ώρα Ελλάδος –Κυριακή τοπική ώρα– στη Μελβούρνη.

Στο ταμπλό των ανδρών ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο πολυνίκης στο ανδρικό μονό μετά και τη 10η κατάκτηση πέρυσι νικώντας στον τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά, έχει όλα τα βλέμματα επάνω του, μετά και τον τραυματισμό του την περασμένη εβδομάδα στον καρπό, που τον υποχρέωσε σε ήττα επί αυστραλιανού εδάφους από τον Αλεξ ντε Μινόρ.

Κάθε φορά που ο Σέρβος κάτοχος 24 τροπαίων του Γκραν Σλαμ ηττάται είναι είδηση, και αυτό θα συμβεί αν κάποιος από τους κύριους αντιπάλους του, δηλαδή τους νεαρούς Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) και Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία), αμφισβητήσει τα σκήπτρα του ιδιόρρυθμου μύθου του παγκόσμιου τένις.

Απών θα είναι και πάλι ο Ραφαέλ Ναδάλ, λόγω τραυματισμού, αλλά ελπίδες για μια θέση στον τελικό διατηρούν ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Φράνσις Τιάφο και ο Τέιλορ Φριτζ. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το φετινό ταμπλό των ανδρών είναι απρόβλεπτο.

Και το γυναικείο ταμπλό, όμως, δεν πάει πίσω… Η περυσινή νικήτρια Αρίνα Σαμπαλένκα θα δυσκολευθεί πολύ να διατηρήσει τον τίτλο της, αφού φέτος η μάχη των γυναικών είναι εντελώς ανοικτή, με πληθώρα έμπειρων και ανερχόμενων παικτριών να διεκδικούν θέση στον τελικό.

Εκτός από τη Σαμπαλένκα, ισχυρές πιθανότητες έχουν το παιδί-θαύμα Κόκο Γκοφ (στα 19 της πλέον), η Γελένα Ριμπάκινα και η Ιγκα Σβιότεκ. Ωστόσο, στο ταμπλό φέτος επιστρέφουν αρκετές έμπειρες τενίστριες, όπως η Ναόμι Οσάκα, η Ανζελίκ Κέρμπερ και η Κάρολαϊν Βοζνιάκι. Ακόμη και η Βρετανίδα Εμα Ραντουκάνου, στην επιστροφή της από μακρά αποχή λόγω τραυματισμού, είναι ικανή να φτάσει στον τελικό, σε μια διοργάνωση που κάνει τους μπουκμέικερ να τρίβουν τα χέρια τους. Ισως πάντως φέτος να είναι η σειρά της Ριμπάκινα, αφού η παίκτρια από το Καζακστάν δείχνει σε ιδιαιτέρως καλή κατάσταση.

Τις δικές τους ελπίδες έχουν πάντα οι δύο μεγάλοι αστέρες του ελληνικού τένις, με τον Τσιτσιπά, Νο 7 στον κόσμο, να είναι σε κατώτερη κατάσταση συγκριτικά με πέρυσι και να αρχίζει με αντίπαλο τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, Νο 125 στον κόσμο. Οσο για τη Μαρία Σάκκαρη, Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεκινά τη διεκδίκηση του τροπαίου κόντρα στη Νάο Κιμπίνο από την Ιαπωνία, 92η στην κατάταξη της WTA.

Η φετινή διοργάνωση (στο κυρίως ταμπλό) είναι 15 ημερών και όχι 14, για πρώτη φορά, αφού οι ενώσεις των τενιστών συμφώνησαν να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν τα νυχτερινά παιχνίδια, κι έτσι έπρεπε να μοιραστούν σε περισσότερες ημέρες οι αγώνες. Επιπλέον, δεν θα γίνονται πάνω από πέντε ματς ημερησίως στο ίδιο κορτ, το πολύ τρία την ημέρα και δύο το βράδυ. Οι τελικοί του μονού είναι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 27 Ιανουαρίου για τις γυναίκες και την επόμενη ημέρα για τους άνδρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή