FIFA: Κορυφαίος παίκτης ο Λιονέλ Μέσι

FIFA: Κορυφαίος παίκτης ο Λιονέλ Μέσι

Ο Αργεντινός σταρ άφησε πίσω του τόσο τον Έρλινγκ Χάαλαντ όσο και τον Κιλιάν Μπαπέ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Χρυσή Μπάλα στο Παρίσι, ο Λιονέλ Μέσι τιμήθηκε με ακόμα μια ατομική διάκριση, αφού ψηφίστηκε ως καλύτερος παίκτης στον κόσμο για το 2023 στα βραβεία The Best που διοργανώνει η FIFA.

Ο Αργεντινός σταρ άφησε πίσω του τόσο τον Έρλινγκ Χάαλαντ όσο και τον Κιλιάν Μπαπέ.

O Μέσι, που έχει κερδίσει το βραβείο τόσο το 2019 όσο και το 2022, δεν ήταν στη λαμπερή εκδήλωση, αφού προετοιμάζεται με την ομάδα της Ίντερ Μαϊάμι

Ο Αργεντινός σταρ κατέκτησε το βραβείο στην ισοβαθμία με τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Οι δυο ποδοσφαιριστές συγκέντρωσαν από 48 βαθμούς, αλλά ο Αργεντινός πήρε περισσότερες ψήφους από αρχηγούς ομάδων. Τρίτος ο Κιλιάν Μπαπέ με 35 ψήφους.

Ο Γκουαρδιόλα κορυφαίος προπονητής για το 2023

Τα ιστορικό τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2022/23, χρονιά κατά την οποία κατέκτησε το Champions League, την Premier League, καθώς και το FA Cup, χάρισε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή για το 2023 στον «αρχιτέκτονα» των «πολιτών» Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος κυριάρχησε στα βραβεία FIFA The Best.

Ο Καταλανός τεχνικός, που επικράτησε των Σιμόνε Ιντσάγκι και Λουτσιάνο Σπαλέτι στην ψηφοφορία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, αφιέρωσε αυτό το πολύ σπουδαίο ατομικό βραβείο στην ομάδα του και τους άμεσους συνεργάτες του στη Σίτι.

«Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Φεράν Σοριάνο και με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που πίστεψαν σε μένα από την αρχή. Εκ μέρους του προπονητικού επιτελείου μου αλλά και από μένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Ηταν ευχαρίστηση να ζω μαζί τους τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Γκουαρδιόλα.

FIFA: Κορυφαίος παίκτης ο Λιονέλ Μέσι-1
REUTERS/Andrew Boyers

Μάντσεστερ Σίτι: Εξι παίκτες στην κορυφαία 11άδα

Απόλυτη κυριαρχία σημείωσε η Μάντσεστερ Σίτι και στην κορυφαία ενδεκάδα των βραβείων FIFA The Best για το 2023.

Σε μία λαμπερή τελετή στο Λονδίνο, η αγγλική ομάδα μέτρησε συνολικά έξι ποδοσφαιριστές της στην καλύτερη «μεικτή» ομάδα της χρονιάς που έφυγε.

Μαζί με τους 6 σταρ του Πεπ Γκουαρδιόλα (Στόουνς, Γουόκερ, Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ), ψηφίστηκαν ακόμα οι Κουρτουά, Μπέλινγχαμ, Μπαπέ, Μέσι και Βινίσιους.

Η κορυφαία ενδεκάδα του 2023

Τερματοφύλακας: Τιμπό Κουρτουά

Αμυντικοί: Τζον Στόουνς, Κάιλ Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας

Μέσοι: Μπερνάρντο Σίλβα, Τζουντ Μπέλιγχαμ, Κέβιν Ντε Μπρόινε

Επιθετικοί: Ερλινγκ Χάλαντ, Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι, Βινίσιους

Κορυφαίος γκολκίπερ ο Έντερσον, κορυφαία στις γυναίκες η Ερπς

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να έχει την… τιμητική της στα βραβεία FIFA The Best για το 2023, καθώς ποδοσφαιριστές της κυριάρχησαν και τις ατομικές βραβεύσεις ανά θέση. Με πρώτη αυτή του τερματοφύλακα.

Κορυφαίος γκολκίπερ αναδείχθηκε ο Έντερσον, αφήνοντας στη 2η και την 3η θέση του Τιμπό Κουρτουά και Γιασίν Μπόνο.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αν και δεν «προσπέρασε» τον Κουρτουά στη μάχη για την κορυφαία ενδεκάδα, στο βραβείο του κορυφαίου γκολκίπερ είχε 23 βαθμούς, έναντι 20 του Κουρτουά και 16 του Μπόνο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Θεό για όλα όσα έχω πετύχει. Να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη χαρά που μου έχει φέρει, τους συμπαίκτες μου και ειδικά το γκρουπ των τερματοφυλάκων με τους οποίους δουλεύω καθημερινά στη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι τιμή μου να εργάζομαι μαζί τους» τόνισε ο Έντερσον.

Στις γυναίκες, κορυφαία γκολκίπερ αναδείχθηκε η Βρετανίδα Μέρι Ερπς, που συγκέντρωσε 28 βαθμούς, έναντι 14 της Ισπανίδας Καταλίνα Κολ και 12 της Αυστραλέζας Μακένζι Άρνολντ.

«Ευχαριστώ από την καρδιά μου τις συμπαίκτριές μου. Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι δίπλα σας. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές μου στην Εθνική Αγγλίας και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Να μην τα παρατάτε ποτέ, να κυνηγάτε τα όνειρά σας» ήταν το μήνυμα της Ερπς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή