Η Μάντσεστερ Σίτι ανοίγει ακαδημία ποδοσφαίρου στην Αλβανία

Η Μάντσεστερ Σίτι ανοίγει ακαδημία ποδοσφαίρου στην Αλβανία

Ετοιμη να επεκταθεί και στην Αλβανία είναι η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ανακοίνωσε πως σύντομα θα εγκαινιάσει τη νέα της ακαδημία στη γειτονική χώρα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εντυπωσιακή πορεία της Αλβανίας μέχρι τα τελικά του Euro 2024 άνοιξε τον δρόμο για αθλητικές επενδύσεις στη χώρα. Μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, η Μάντσεστερ Σίτι, ρίχνει δίχτυα στη γειτονική χώρα.

Οι «Πολίτες» ανακοίνωσαν πως επεκτείνουν τις ακαδημίες τους και μετρούν αντίστροφα για τα εγκαίνια μιας νέας υπερσύγχρονης σχολής στην Αλβανία και συγκεκριμένα στο Δυρράχιο, προς τα τέλη του 2024.

Παράλληλα, το αλβανικό υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού θα οργανώσει ακόμη μια ακαδημία το ερχόμενο φθινόπωρο, ώστε να προσφέρει ένα μονοπάτι προς την κορυφή για τους ταλαντούχους νεαρούς παίκτες της Αλβανίας. Και η συγκεκριμένη ακαδημία θα λειτουργεί με βάση τα πρότυπα της Μάντσεστερ Σίτι.

«Η έναρξη αυτής της ποδοσφαιρικής σχολής στο Δυρράχιο αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το αναπτυσσόμενο αλβανικό αθλητικό κίνημα στο τέλος μιας συναρπαστικής χρονιάς. Αλλωστε, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας. Τα εγκαίνια της ακαδημίας της Μάντσεστερ Σίτι στην Αλβανία είναι μια νέα πηγή θετικής ενέργειας για τη χώρα μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον αγγλικό σύλλογο που συνεργάστηκε μαζί μας σε αυτό το έργο», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντι Ράμα.

Ακαδημίες της Σίτι λειτουργούν σε Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Ιαπωνία, Ινδία και Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή