Μεγάλες ρεβάνς στο Κύπελλο

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Αρης - ΑΕΚ κλέβουν σήμερα την παράσταση

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κύπελλο της… φωτιάς. Δύο ντέρμπι, δύο πρόωροι τελικοί απόψε για τη φάση των «16» σε «Καραϊσκάκη» και «Βικελίδης», με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Αρη και ΑΕΚ να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από τα πρώτα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, στο Φάληρο οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται το «τριφύλλι», με τις δύο ομάδες να έχουν έρθει ισόπαλες 1-1 στη Λεωφόρο πριν από ακριβώς μία εβδομάδα. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ελ Αραμπί που ήταν ο λυτρωτής του Ολυμπιακού στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κηφισιά, καθώς ο Μαροκινός υπέστη διάστρεμμα και χάνει την κρίσιμη ρεβάνς. Εκτός είναι και ο Ρέτσος που αποβλήθηκε στο ματς της Καισαριανής, κάτι που σημαίνει ότι περιορίζονται οι επιλογές του Καρβαλιάλ τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στην επίθεση.

«Πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές, ποιοτικές ομάδες που θα έχουν μεγάλη επιθυμία για τη νίκη. Θα είναι ένα παιχνίδι με χαρακτηριστικά τελικού», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού μιλώντας στην Cosmote Sport και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσουμε, πρώτα από όλα, να μη δεχθούμε γκολ και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να σκοράρουμε. Θέλουμε να προκριθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι για να τα καταφέρουμε».

Στα μεταγραφικά, ο Νταβίντ Κάρμο πρέπει να θεωρείται πλέον παίκτης του Ολυμπιακού και δεν αποκλείεται ο 24χρονος στόπερ να βρίσκεται ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του από την Πόρτο.

Πρεμιέρα στους «8» θα κάνουν Πανσερραϊκός και ΠΑΟΚ – Εύκολη πρόκριση του Ατρομήτου.

Στον Παναθηναϊκό, ο Φατίχ Τερίμ συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Ακαϊντίν που αποκτήθηκε το Σάββατο και έχει κάνει μερικές προπονήσεις με τη νέα του ομάδα. Αντιθέτως, εκτός είναι οι Παλάσιος, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ, Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν, κάτι που σημαίνει ότι όσον αφορά την επίθεση ο Τούρκος τεχνικός έχει στη διάθεσή του μόλις έναν φορ, τον Σπόραρ. Οσον αφορά το αγωνιστικό σχέδιο του Τερίμ, δεν θα απέχει πολύ από όσα έδειξε στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σχετικά με τις μεταγραφές, σε εξέλιξη είναι οι επαφές με τον Βίκτορ Ούγκο, ενώ οι «πράσινοι» συζητούν και με τερματοφύλακα για να καλύψουν το κενό του Μπρινιόλι. Δεν αποκλείεται και οι δύο υποθέσεις να κλείσουν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.

Σημαντικό ματς έχουμε και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Αρης υποδέχεται την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να έχουν «κολλήσει» στο 0-0 στο πρώτο ραντεβού τους στην «Opap Arena». Οι γηπεδούχοι διανύουν περίοδο φόρμας, καθώς εκτός από την ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-1), αλλά και το εύκολο 4-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε υπό το βλέμμα του Θόδωρου Καρυπίδη, ενώ ο Ακης Μάντζιος υπολογίζει στους Κουέστα και Bερστράτε, που προπονήθηκαν κανονικά.

Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Λιβάι Γκαρσία και τον Γαλανόπουλο που είναι τραυματίες, καθώς και τους διεθνείς Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμαντί και Ζίνι. Πάντως, οι αρχικοί έντεκα δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά από εκείνους που ξεκίνησαν στο πρώτο ματς με τον Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αθανασιάδης, Μήτογλου, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον, Πόνσε αναμένεται να πάρουν θέση στο βασικό σχήμα, όπως και ο Μάνταλος, ο οποίος έχασε το πρώτο παιχνίδι λόγω αδιαθεσίας. Θέση διεκδικεί και ο Αραούχο, ενώ σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Πάολο Φερνάντες.

Επίσης, για τη φάση των «16» παίζουν Καλλιθέα – Παναιτωλικός (2-3 το πρώτο ματς) και Κηφισιά – ΟΦΗ (1-3).

Τέλος, στις Σέρρες ο Πανσερραϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Σε αυτήν έκλεισε θέση χθες και ο Ατρόμητος που επικράτησε με 4-0 (Τριμμάτης 39΄, Αντζιέλσκι πέν. 49΄, Τσακμάκης 83΄, Βέργος 90΄+2΄) της ΑΕΛ στο Περιστέρι και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT