Ο Παναθηναϊκός στους «8», πήρε το ντέρμπι στα πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός στους «8», πήρε το ντέρμπι στα πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, αφού επικράτησε 7-6 στα πέναλτι του Ολυμπιακού. Μοιραίοι Καρβάλιο και Καμαρά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, αφού επικράτησε 7-6 στα πέναλτι του Ολυμπιακού. Μοιραίοι παίκτες Καρβάλιο και Καμαρά. 

Επειτα από 16 εκτελέσεις πέναλτι, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και θα βρει απέναντι του στα προημιτελικά τον Ατρόμητο. Αν περάσει και από τα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα τον ΠΑΟΚ ο οποίος βρίσκεται «με το ένα πόδι» στην επόμενη φάση, μετά το 4-0 επί του Πανσερραϊκού.

Οι δυο ομάδες έριξαν περισσότερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες καλές στιγμές στο ματς, ωστόσο ο Πασχαλάκης είχε τις λύσεις απέναντι στον Σπόραρ, αλλά και στον Βέρμπιτς. Ο Ολυμπιακός είχε κι αυτός καλές στιγμές, αλλά ο Μασούρας δεν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια. 

Στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα τραυματισμών και μυϊκά προβλήματα με παίκτες όπως ο Βέρμπιτς αλλά και ο Σπόραρ.

Ετσι, έγιναν αλλαγές με την είσοδο στόπερ στο ματς όπως των Σένκεφελντ και Αικαϊντίν και με τον Τούρκο σέντερ μπακ να παίζει φορ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά Γιόβετιτς, Ζέλσον και Ποντένσε δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.  

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Πασχαλάκης με τον Λοντίγκιν έκαναν από μία επέμβαση. Στο τέλος όμως το χαμένο πέναλτι του Μαντί Καμαρά έδωσε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό με 6-7 στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αϊτόρ 0-1
Ροντινέι 1-1
Πέρεθ 1-2
Ζέλσον Μάρτινς 2-2
Αράο 2-3
Γιόβετιτς 3-3
Γεντβάι 3-4
Ποντένσε 4-4
Μλαντένοβιτς 4-4 (το έπιασε ο Πασχαλάκης)
Καρβάλιο 4-4 (το έπιασε ο Λοντίγκιν)
Κώτσιρας 4-5
Βρουσάι 5-5
Βαγιαννίδης 5-6
Ορτέγκα 6-6
Σένκεφελντ 6-7
Καμάρα 6-7 (άστοχος)

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (115’ Ιμπόρα), Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (100’ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (63’ Ποντένσε), Φορτούνης (116’ Βρουσάι), Μασούρας (91’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (106’ Ζέλσον Μαρτίνς).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (96’ λ. τρ. Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67’ Ρουμπέν), Μαντσίνι (105’+1’ Σένκεφελντ), Μπερνάρ (67’ Ζέκα), Βέρμπιτς (98’ Αϊτόρ), Σπόραρ (105’+1’ Ακαϊντίν).

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT