Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού

Ο Ατρόμητος έκανε την έκπληξη, επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και του έβαλε δύσκολα στη μάχη της πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Εχασε πέναλτι ο Ιωαννίδης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός έχασε πολλές ευκαιρίες, ο Ατρόμητος είχε την ουσία κι έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη φάση των «8». Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 2-1 των «πρασίνων» στη Λεωφόρο βάζοντας… φωτιά στη μάχη της πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με επτά αλλαγές, ανάμεσά τους και τα νέα αποκτήματα, Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν, Ούγκο και Μπακασέτας. 

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και στο 10’ είχαν δοκάρι, με βολέ του Μπακασέτα. Στην αμέσως επόμενη φάση πήραν και το προβάδισμα, όταν ο ίδιος παίκτης έβγαλε την κάθετη πάσα στον Τζούριτσιτς, που γύρισε άμεσα τη μπάλα στην περιοχή στον επερχόμενο Αϊτόρ ο οποίος με ωραίο πλασέ πέτυχε το 1-0.

Ωστόσο, οι Περιστεριώτες έφτασαν στην ισοφάριση, μέσω και του VAR, στην πρώτη τους ευκαιρία, στο 25ο λεπτό. Ο Ντραγκόφσκι έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Ερλινγκμαρκ, αλλά ο Αντζιέλσκι πέτυχε το 1-1. Στο 42′ ο Ατρόμητος βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, έβγαλε την κάθετη για τον Γιουμπιτάνα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην επανάληψη, ωστόσο έχασαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν. Ο Αϊτόρ σε δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε από κοντά να βρει δίχτυα. Στο 73’ από σέντρα του Ισπανού, μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Μπερνάρ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει σωστά την μπάλα, ενώ στο 75’ μετά το εξαιρετικό «σκάψιμο» από τον Ιωαννίδη, ο Μπερνάρ δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα πάνω απ’ τον Τσιντώτα που μπλόκαρε.

Στο 88’ οι χαμένες ευκαιρίες ολοκληρώθηκαν με τον Τσιντώτα να αποκρούει το πέναλτι του Ιωαννίδη και στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

 

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Αράο (71’ Ρουμπέν Πέρεθ), Βιλένα (60’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (87’ Ζέκα), Μπακασέτας (71’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Τζούριτσιτς.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65’ Βαλένσια), Αθανασίου, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (65’ Κούεν), Ρομπάιγ (76’ Πομώνης), Βρακάς (65’ Ντε Μποκ), Αντζιέλσκι (90’+4’ Βέργος).

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT