Ρεάλ Μαδρίτης, η πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη

Ρεάλ Μαδρίτης, η πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο ισχυρούς οικονομικά συλλόγους του κόσμου, αφήνοντας πίσω τη Μάντεστερ Σίτι παρά το εντυπωσιακό τρεμπλ την περσινή σεζόν

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέγραψε έσοδα – ρεκόρ ύψους 831 εκατ. ευρώ και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους πιο ισχυρούς οικονομικά συλλόγους του κόσμου σύμφωνα με έκθεση της Deloitte,

Η Μάντεστερ Σίτι παρέμεινε πίσω παρά το εντυπωσιακό της τρεμπλ πέρυσι.

«Τα έσοδα της Σίτι την ημέρα των αγώνων είναι 83 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, το ερώτημα είναι πώς μπορούν να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το κατώφλι των συλλόγων με καινοτόμα νέα γήπεδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα ξεπεράσουν πολύ αυτόν τον αριθμό στο μέλλον και η Τότεναμ το έχει ξεπεράσει σημαντικά τώρα», τόνισε ο Τιμ Μπριτζ, επικεφαλής συνεργάτης στο Sports Business Group της Deloitte..

Η Παρί Σεν Ζερμέν (802 εκατ. ευρώ) μπήκε στην τριάδα για πρώτη φορά στην ιστορία του Money League. Ο παριζιάνικος σύλλογος ανέφερε αύξηση 148 εκατ. ευρώ από έτος σε έτος, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επένδυση CVC στην εμπορική θυγατρική της Ligue de Football Professional, δημιουργώντας 83,5 εκατ. ευρώ για τον σύλλογο.

Η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στην 4η από την 7η θέση και ο λόγος είναι η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, οι πωλήσεις και η αύξηση των εσόδων από χορηγίες. Συνολικά, αυτό απέφερε αύξηση 61% και 45% στα έσοδα της αγωνιστικής και στα εμπορικά έσοδα αντίστοιχα.

Ρεάλ Μαδρίτης, η πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη-1

Αντίθετα, η Λίβερπουλ είχε τη μεγαλύτερη πτώση στην κατάταξη, από την 3η στην 7η και ήταν μία από τις τρεις ομάδες της Money League (μαζί με την Ατλέτικο ντε Μαδρίτη και τη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ) που ανέφεραν μείωση εσόδων σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν. Αυτό οφείλεται σε μια κάμψη των αποτελεσμάτων εντός γηπέδου τόσο σε εγχώριες όσο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (761 εκατ. ευρώ) υποχώρησε κατά μία θέση, στην πέμπτη, ενώ η Τότεναμ (643 εκατ. ευρώ) ανέβηκε στην όγδοη θέση μπροστά από την Τσέλσι (601 εκατ. ευρώ) στην ένατη και την Αρσεναλ (542 εκατ. ευρώ) στην δέκατη.

Οι σύλλογοι της Serie A, Μίλαν, Ιντερ και Νάπολι ανέφεραν επίσης σημαντική αύξηση εσόδων μετά από ισχυρά αποτελέσματα εντός γηπέδου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο Champions League. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας παρουσίασε αύξηση 80% στα έσοδα από τις μεταδόσεις μετά το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1989/90 και μια ισχυρή απόδοση στο Champions League. H Μίλαν και η Ιντερ κατέγραψαν αυξήσεις 30% και 22% έχοντας φτάσει στους ημιτελικούς και στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά από το 2007 και το 2010, αντίστοιχα.

Οι Λέστερ, Λιντς και Εβερτον έπεσαν εκτός 20άδας και αντικαταστάθηκαν από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τη Νάπολι και τη Μαρσέιγ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT