Αυστραλιανό Οπεν: Ο Σίνερ άφησε εκτός τελικού τον Τζόκοβιτς

Αυστραλιανό Οπεν: Ο Σίνερ άφησε εκτός τελικού τον Τζόκοβιτς

Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε την Παρασκευή στον πρώτο ημιτελικό στη Μελβούρνη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπληξη «μεγατόνων» σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Μελβούρνη, καθώς ο Γιανίκ Σίνερ σταμάτησε το αήττητο του Νόβακ Τζόκοβιτς και με μια μεγάλη εμφάνιση επικράτησε με 3-1 σετ παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Australian Open, του πρώτου τελικού Grand Slam στην καριέρα του. 

Ο νεαρός Σίνερ κατέβαλε τον μεγάλο του αντίπαλο με σκορ 6-1, 6-2, 6-7 (6) και 6-3, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη τής έως τώρα καριέρας του. Περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής.

Ο Ιταλός πρωταθλητής έγινε ο πρώτος της χώρας του που φτάνει στον τελικό του τουρνουά στην Αυστραλία, ενώ παράλληλα σε ηλικία 22 ετών και 163 ημερών έγινε ο νεαρότερος φιναλίστ στη Μελβούρνη μετά το 2008 και τον σημερινό αντίπαλό του, Τζόκοβιτς. 

Ο Σέρβος σούπερ σταρ υπέστη την πρώτη του ήττα στη Μελβούρνη ύστερα από 34 σερί νίκες και πιο συγκεκριμένα από το 2019.

Αυστραλιανό Οπεν: Ο Σίνερ άφησε εκτός τελικού τον Τζόκοβιτς-1
Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ο Τζόκοβιτς στην επακόλουθη συνέντευξη Τύπου. (φωτ.: Reuters)

Επίσης ο Σίνερ κατάφερε να κερδίσει για τρίτη φορά τον Τζόκοβιτς στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις τους, δείχνοντας πως είναι ένας παίκτης που έχει βρει τη «συνταγή» κόντρα στον κάτοχο 24 τίτλων του Grand Slam.  

Θα είναι γενικά ο πρώτος τελικός σε τουρνουά του Grand Slam για τον νεαρό Ιταλό, που έχει χάσει μόλις ένα σετ στις πρώτες έξι αναμετρήσεις του στο τουρνουά. Συνολικά θα είναι ο 16ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 11ο τίτλο του (10-4).

Ο αντίπαλός του στον τελικό θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί και ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα αναμετρηθεί με τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Eurosport

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή