Γιούργκεν Κλοπ: Αποχωρεί από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν

Γιούργκεν Κλοπ: Αποχωρεί από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν

«Είχα ενημερώσει τον σύλλογο από τον Νοέμβριο», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός στο σάιτ της ομάδας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, πρόκειται να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το BBC. 

Ο Κλοπ ανέλαβε τους «κόκκινους» τον Οκτώβριο του 2015 και το συμβόλαιό του αναμενόταν να διαρκέσει έως το 2026. 

Οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση της Premier League έπειτα από 30 χρόνια, καθώς και σε ένα Τσάμπιονς Λιγκ. 

«Είχα ενημερώσει τον σύλλογο από τον Νοέμβριο», ανέφερε ο Γερμανός τεχνικός στο σάιτ της ομάδας. 

«Για αυτό αποχωρώ»

«Θα αποχωρήσω από την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Καταλαβαίνω ότι η είδηση θα σοκάρει πολλούς, ωστόσο θα εξηγήσω την απόφαση. Αγαπώ τα πάντα στο κλαμπ αυτό. Αγαπώ την πόλη, τους φιλάθλους μας. Αγαπώ την ομάδα, το σταφ, τα πάντα. Αλλά έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση. Πώς να το πω; Εχω ξεμείνει από ενέργεια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα τώρα προφανώς», ανέφερε ο Κλοπ σε δηλώσεις του.

«Το γνωρίζω καιρό τώρα. Είμαι πολύ καλά τώρα αλλά δεν μπορώ να ασκήσω αυτό το επάγγελμα πλέον. Μετά από όλα τα χρόνια που ήμασταν μαζί και μετά τα όσα περάσαμε μαζί… Ο σεβασμός μου για εσάς μεγάλωσε, η αγάπη μου για εσάς μεγάλωσε και το ελάχιστο που σας χρωστάω είναι η αλήθεια. Και αυτή είναι η αλήθεια».

Ο «Κλόπο» τόνισε πάντως πως δεν βιάζεται να αποχαιρετήσει τη Λίβερπουλ: «Θα έχουμε τη στιγμή μας την τελευταία αγωνιστική ή κάποια άλλη ώρα, σε κάποια άλλη διοργάνωση ίσως. Υπάρχει χρόνος γι’ αυτό. Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας. Οι εκτός της ομάδας θα θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν, να γελάσουν με αυτό, να μας αναστατώσουν. 

Ομως είμαστε Λίβερπουλ, έχουμε περάσει πιο δύσκολες καταστάσεις μαζί, και πριν από εμένα. Ας πάρουμε δύναμη από αυτό. Θα ήταν πολύ όμορφο. Ας πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από τη φετινή περίοδο και να έχουμε έναν ακόμη λόγο να χαμογελάμε όταν στο μέλλον θα θυμόμαστε αυτή την τελευταία σεζόν».

Σε αυτά τα εννιά χρόνια στον πάγκο της Λίβερπουλ ο Κλοπ αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο τη σεζόν 2018-19 και 2019-20, οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Champions League τη σεζόν 2018-19, ενώ τόσο το 2017-18 όσο και το 2021-22 η Λίβερπουλ βρέθηκε στον τελικό. Επίσης έχει κατακτήσει την Premier League τη σεζόν 2019-20 και το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2021-22.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή