Νέα δεδομένα στη ΣΛ 1, πίεση για ΠΑΟ

Νέα δεδομένα στη ΣΛ 1, πίεση για ΠΑΟ

Μόνος οδηγεί την κούρσα ο ΠΑΟΚ, 2η η ΑΕΚ – Εβδομάδα που θα κρίνει πολλά για τους «πράσινους»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των πρωτοπόρων δημιούργησε νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1 και έφερε μεγάλη πίεση στον ηττημένο Παναθηναϊκό, ο οποίος παίζει πολλά σε δύο παιχνίδια μέσα σε τέσσερις μέρες!

Οι «πράσινοι» από πρώτοι έπεσαν στην 3η θέση και κυνηγούν δύο νίκες μέσα σε λίγες μέρες για να πάρουν το φιλί της ζωής σε Κύπελλο και πρωτάθλημα. Αν δεν νικήσουν αύριο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, μετά την Ευρώπη αποχαιρετούν και το Κύπελλο, ενώ οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση στο πρωτάθλημα.

Σενάρια

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τώρα στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ (παίζει στο Περιστέρι), έναν πίσω από την ΑΕΚ (φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης) και τρεις μπροστά από τον 4ο Ολυμπιακό.

Αν νικήσουν οι δύο προπορευόμενοι που είναι φαβορί και επικρατήσει αυτός στο ντέρμπι «αιωνίων», τότε διατηρεί στα ίδια επίπεδα τη διαφορά μαζί τους και την αυξάνει στους 6 β. από τον Ολυμπιακό. Με ισοπαλία θα μείνει στο -5 από τον ΠΑΟΚ και στο -3 από την ΑΕΚ, ενώ με ήττα στο -6 και στο -4 αντίστοιχα, απόσταση που δύσκολα καλύπτεται όταν κυνηγάς δύο ομάδες κι ας υπάρχουν ακόμα πολλά ντέρμπι στα πλέι οφ.

Τραυματισμοί

Οι «πράσινοι» χάνουν στα επόμενα δύο παιχνίδια λόγω θλάσης τον Βαγιαννίδη, ενώ δύσκολα θα υπολογίζουν αύριο στο Περιστέρι τους Ιωαννίδη και Χουάνκαρ. Θα απουσιάσουν σίγουρα και οι Σπόραρ, Βέρμπιτς, οπότε η αναμενόμενη επιστροφή του Παλάσιος στην αποστολή έπειτα από ένα μήνα, δεν λύνει πολλά προβλήματα.

Οι δύο συνεχόμενες ήττες έχουν βαρύνει το κλίμα, γι’ αυτό και ο Τούρκος προπονητής μίλησε στους παίκτες του για να ανεβάσει την ψυχολογία τους: «Είμαι στεναχωρημένος αλλά δεν θέλω να στεναχωριέστε εσείς. Το έχουμε γυρίσει και άλλη φορά, το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμε. Εχουμε μπροστά μας μία πολύ σημαντική εβδομάδα. Ολες οι εβδομάδες είναι σημαντικές. Να θυμάστε ένα πράγμα. Από τη μία Κυριακή στην άλλη αλλάζουν πολλά. Εχουμε ακόμη δεκαέξι παιχνίδια, έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Μηχανή γκολ

Ο ΠΑΟΚ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής διανύοντας μια παρατεταμένη περίοδο φόρμας συνδυάζοντας τις νίκες του με πολύ καλές εμφανίσεις. Το δυνατό του όπλο είναι η εξαιρετική επιθετική λειτουργία του: έχει σκοράρει 55 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 91 σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ στο ντέρμπι τον εντυπωσιακό Ντεσπόντοφ!

Σε καλή κατάσταση είναι και η ΑΕΚ, η οποία διέψευσε χθες δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ετοιμάζει δύο μεταγραφικά κτυπήματα: «Δεν βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση κάποιας μεταγραφής». Σε ανοδική τροχιά είναι και ο Ολυμπιακός, που ετοιμάζεται να τα παίξει όλα μια ζαριά την Κυριακή στη Λεωφόρο!

Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου ξεκινούν απόψε (19.00) με τον αγώνα Νίκη Βόλου – Αρης. Στο πρώτο παιχνίδι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επικρατήσει με 3-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή