Davis Cup: Εύκολη νίκη του Τσιτσιπά

Davis Cup: Εύκολη νίκη του Τσιτσιπά

Μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 τον Μάριους Κοπίλ και έδωσε προβάδισμα στην Εθνική ομάδα επί της Ρουμανίας στα play offs του World Group I του Davis Cup

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο της Ελλάδας στο World Group 1 του Davis Cup, αφού κέρδισε τον Ρουμάνο Μάρκους Κοπίλ με 2-0 σετ (6-3, 6-4) μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές στα Ανω Λιόσια και έκανε το 1-0 στο tie της Ελλάδας με την Ρουμανία.

Ο Ελληνας πρωταθλητής πίεσε το σερβίς του Ρουμάνου και είχε εύκολο έργο. Το μπρέικ ήρθε για τον Τσιτσιπά στο τέταρτο γκέιμ, όπου προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια και μέσα σε αποθέωση από τους Ελληνες φιλάθλους έφτασε στο 1-0. Ο Ρουμάνος απείλησε και στο 2ο γκέιμ του 2ου σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός. Στα έξι πρώτα γκέιμ οι δύο αθλητές βάδιζαν «χέρι-χέρι», με τον Ελληνα πρωταθλητή να κάνει το μπρέικ στο 7ο και να παίρνει προβάδισμα με 4-3. Μάλιστα, σέρβιρε με επιτυχία κι έκλεισε το σετ και τον αγώνα με 6-4 (2-0) μετά από 77 λεπτά.

Τσιτσιπάς: «Παίζω για την ομάδα, όχι για τον εαυτό μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Κοπίλ για το Davis Cup, τόνισε πως το κίνητρό του για να παίξει καλά, είναι η Εθνική ομάδα.

«Ξέρω σε αυτά τα παιχνίδια ότι παίζω για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου. Αυτό είναι ένα κίνητρο, το να παίζω και για τα νέα παιδιά στην ομάδα μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα» είπε.

Οταν ρωτήθηκε για την στήριξη του κόσμου στα break point του αντιπάλου του, απάντησε: «Παθιάστηκα. Ο κόσμος πάντα βοηθάει στα εντός έδρας παιχνίδια. Είναι ένα πλεονέκτημα σε όλα τα αθλήματα και στο Davis Cup. Σαν ομάδα ήμασταν πιο δεμένοι στα εκτός έδρας παιχνίδια και όχι τόσο δεμένοι στα εντός. Αυτό το δουλέψαμε και έχουμε καλό κλίμα».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή