Νίκη για τα αδέλφια Τσιτσιπά, στο World Group I η Ελλάδα

Νίκη για τα αδέλφια Τσιτσιπά, στο World Group I η Ελλάδα

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησαν με ανατροπή 6-7(4), 6-3, 6-4 των Μάριους Κοπίλ και Βίκτορ Βλαντ Κορνέα, έκαναν το 3-0 για την Ελλάδα και εξασφαλίστηκε η άνοδος στο World Group I για 2η φορά στην ιστορία της.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησαν με ανατροπή 6-7(4), 6-3, 6-4 των Μάριους Κοπίλ και Βίκτορ Βλαντ Κορνέα, έκαναν το 3-0 για την Ελλάδα κόντρα στη Ρουμανία. Έτσι, η Ελλάδα εξασφάλισε την άνοδο στο World Group I για 2η φορά στην ιστορία της. 

Στο πρώτο σετ τα δύο ζευγάρια κρατούσαν το σερβίς τους. Τα αδέλφια Τσιτσιπά, έχασαν δύο ευκαιρίες για break στο 9ο game με τους Κοπίλ και Κορνέα να διατηρούν το προβάδισμα (5-4). Το σετ  οδηγήθηκε στο tie-break και οι Ρουμάνοι έκαναν το 1-0. 

Κυρίαρχοι στο δεύτερο σετ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς χρειάστηκαν ένα break στο 4ο game για να φτάσουν στο 3-1 και το 4-1, κλείνοντας  το σετ με 6-3 (1-1). 

Το τρίτο σετ άρχισε με break για την Ελλάδα, που προηγήθηκε  με 2-1 και 3-1 αμέσως μετά, ένα προβάδισμα που κατάφεραν να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος ολοκληρώνοντας την ανατροπή σφραγίζοντας τη νίκη και την άνοδο στο World Group I.



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε στον πρώτο αγώνα με 6-3, 6-4 το Νο2 των Ρουμάνων, Μάριους Κοπίλ ενώ στη συνέχεια ο Αριστοτέλης Θάνος επικράτησε με ανατροπή, 4-6, 6-3, 6-2, του Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ.

«Πιστεύω ακόμη και στην κατάκτηση του Davis Cup»

Ενθουσιασμένος ο Τσιτσιπάς για την άνοδο της Ελλάδας, αλλά και τα όσα έζησε στη διοργάνωση: «Εγώ είμαι εδώ να τους υποστηρίξω με το δικό μου τρόπο, έχω μαζέψει πλέον πάρα πολλές εμπειρίες από το ATP Tour και νομίζω ότι αυτό με βοηθάει να τις περάσω σε όλη την ομάδα. Νομίζω πως αυτό είναι και το πλεονέκτημα που έχουμε. Είμαι υπερήφανος για όλες τις προσπάθειές μας τα τελευταία χρόνια ώστε να ανέβουμε κατηγορία. Πιστεύω ότι με τη δουλειά των παιδιών, με τον τρόπο που έχουν αφοσιωθεί αυτά τα τελευταία χρόνια σε αυτή την καταπληκτική ομάδα που έχουμε χτίσει, δεν θα έβαζα κανένα όριο και πιστεύω ακόμη και στην κατάκτηση του Davis Cup μία ημέρα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή