Βήμα βήμα η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω Gov.gr για την είσοδο στα γήπεδα

Βήμα βήμα η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω Gov.gr για την είσοδο στα γήπεδα

Δημιουργείται μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. «Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον πετάει έξω» σημείωσε ο υπουργός.

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τρόπο με τον οποίο από την 9η Απριλίου θα μπαίνουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης των νέων μέτρων κατά της οπαδικής βίας. 

«Μέχρι σήμερα υπήρχε μεν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά πρακτικά κανείς δεν ήλεγχε την ταυτοπροσωπία. Η τεχνολογία και το κλείδωμα του εισιτηρίου στο κινητό τηλέφωνο μάς δίνει τη λύση, μέσω μιας πολύ απλής και φιλικής διαδικασίας. Η αγορά του εισιτηρίου συνεχίζει να γίνεται με τον τρόπο που και σήμερα γινόταν, μέσω δηλαδή εταιρικών ή ομαδικών σελίδων/πλατφορμών εισιτηρίων. Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε αυτή τη διαδικασία» σημείωσε ο ίδιος.

Το εισιτήριο που παράγεται, έχει έναν μοναδικό αριθμό κι ένα QR code ή bar Code.

H διαδικασία ταυτοποίησης που ακολουθεί και γίνεται αμέσως μετά, θα είναι μέσω του Gov.gr Wallet.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη Gov.gr Wallet, είναι η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, το ΕΜΕπ – «κάτι που μέχρι σήμερα έχουν κάνει περίπου 4 εκατομμύρια Έλληνες» πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα βήματα που κάνει ο ενδιαφερόμενος και τα οποία είναι:

  • Ανοίγουμε το Gov.gr wallet.
  • Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.
  • Πατάμε το κουμπί τής προσθήκης να εισάγουμε νέο εισιτήριο.
  • Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.
Βήμα βήμα η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω Gov.gr για την είσοδο στα γήπεδα-1
Φωτ.: Intime

Και το εισιτήριό μας περνάει στο ψηφικό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet. Όταν πάμε στο γήπεδο, βλέπουμε το QR Code, το bar Code.

Η είσοδος στα γήπεδα σήμερα στηρίζεται σε barcode και QRcode, συστήματα που υποστηρίζουν τα τουρνικέ των γηπέδων. Σε λίγες βδομάδες και σταδιακά ανάλογα με την ετοιμότητα των γηπέδων, η είσοδος θα γίνεται με διεπαφή μόνο με NFC, που είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος για την είσοδό μας στα γήπεδα.

Τι θα ισχύσει για τα παιδιά

Αντίστοιχη είναι η διαδικασία και για το ανήλικο παιδί κάτω από 15 ετών. Επιλέγουμε ποιος θα το συνοδεύσει στο γήπεδο, μπορεί να είναι κι ένα τρίτο άτομο, με την εισαγωγή του ΑΦΜ λαμβάνει μήνυμα στο κινητό για αίτημα αποδοχής και με τη συναίνεση του ενήλικου, το εισιτήριο εισάγεται στο wallet.

Και υπάρχει και η διαδικασία ταυτοποίησης για μη Έλληνες πολίτες και στηρίζεται στην ανάγνωση και ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου. Συνδεόμαστε ως μη Έλληνες πολίτες. Και πλέον επιλέγουμε να το κάνουμε μέσω του διαβατηρίου μας. Τα διαβατήρια έχουν στο κάτω μέρος τον ειδικό αριθμό, τον φωτογραφίζουμε και η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου και αναγνωρίζει πως είναι έγκυρο διαβατήριο».

Βήμα βήμα η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω Gov.gr για την είσοδο στα γήπεδα-2
Φωτ.: Intime

Σχετικά με την ασφάλεια, ο κ. Παπαστεργίου είπε: «Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά και πρωτοποριακή, ειδικά στο σκέλος ταυτοποίησης για τους μη Έλληνες πολίτες μέσω του διαβατηρίου. Είναι 100% ασφαλής; Προφανώς και όχι γιατί κάποιος μπορεί να δώσει το κινητό του σε κάποιον άλλο ή να κλαπεί. Όμως πάνω από τα τουρνικέ θα υπάρχουν κάμερες, άρα σε περίπτωση ελέγχου, αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί και θα υπάρξουν κυρώσεις.

Η διαδικασία με το NFC είναι ακόμα πιο ασφαλής, καθώς δεν αντιγράφεται. Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι δημιουργούμε μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δεν θα δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον πετάει έξω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή