Ελλάδα – Κίνα 22-9: Εύκολη νίκη για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Ελλάδα – Κίνα 22-9: Εύκολη νίκη για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Η εθνική θα παίξει με το Καζακστάν για την πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ντόχα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών κυριάρχησε επί της Κίνας με 22-9 και θα έχει τον εύκολο δρόμο για την πρόκριση στα προημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Ελλάδα με τη δεύτερη νίκη της διατήρησε τη 2η θέση στον Β΄ όμιλο, κάτι που σημαίνει πως το Σάββατο (10/2, 15:00) θα αντιμετωπίσει το ανίσχυρο Καζακστάν για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τη Δευτέρα (12/2, 19:30) θα ακολουθήσει το ντέρμπι με την Ιταλία, σε μια επανάληψη του μικρού τελικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, που έφερε την ολυμπιακή πρόκριση για την εθνική ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το ντέρμπι η Ιταλία θα είναι αυτή που θα αναζητά τη νίκη για τη δική της πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας άρχισαν εντυπωσιακά, τελείωσαν το 1ο οκτάλεπτο στο 7-2, δεν σταμάτησαν σε άμυνα και επίθεση σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό. Μελανό σημείο, η αποβολή με αντικατάσταση της Ελενας Ξενάκη, μαζί με τη Νονγκ, για μία αψιμαχία που είχαν στην 4η περίοδο, με την παίκτρια της Εθνικής να χάνει το επόμενο ματς. Η διαφορά ξεπέρασε τα 10 γκολ στο 3ο οκτάλεπτο με γκολ από την Ασημάκη (15-5), για να έρθει το τελικό 22-9. 

Τα οκτάλεπτα: 7-2, 4-2, 6-1, 5-4.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου 4, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά 2.

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Τζιακί Ζανγκ, Σιγιά Γιαν, Τζινγκ Γιαν 2, Ντουνχουάν Σιονγκ 1, Σιγιούν Γουάνγκ, Γιγουέν Λου, Χουάν Γουάνγκ, Ζεγουέν Ντενγκ 3, Σανφένγκ Νονγκ, Ζικί Λι, Τζινγκ Ζανγκ 2, Γουενσίν Ντονγκ, Χουάν Γουάνγκ

Η βαθμολογία στον Β΄ Ομιλο
1.Ισπανία 9
2.Ελλάδα 6
3.Κίνα 2
4.Γαλλία 1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή