Σούπερ Λιγκ 1: Η κορυφή χωράει έναν «αετό»

Σούπερ Λιγκ 1: Η κορυφή χωράει έναν «αετό»

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συγκρούονται στην Τούμπα σε ένα καθοριστικό ντέρμπι

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια… αετομαχία κορυφής προσφέρει η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 με άδειες εξέδρες, με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ να υποδέχεται την (δεύτερη στη βαθμολογία) ΑΕΚ στην Τούμπα. Η μονομαχία αυτή πιθανώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ειδικά εάν επικρατήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά». Εχει μεν ακόμη ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή στην έδρα του, αλλά με μια παράσταση νίκης αύριο θα αφήσει 5 βαθμούς πίσω του την ΑΕΚ και θα διατηρηθεί άλλους 3 βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό, εάν αυτός περάσει νικηφόρα το απόγευμα από τις Σέρρες. Εάν όμως οι «πράσινοι» γνωρίσουν απώλειες κόντρα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, με νίκη του την Κυριακή ο ΠΑΟΚ χτίζει μια μεγάλη διαφορά και λογικά θα μπει με βαθμολογικό πλεονέκτημα στη μάχη των πλέι οφ.

Μετά την αιφνιδιαστική απόλυση του Καρβαλιάλ, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ με υπηρεσιακό προπονητή τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, εν αναμονή της οριστικής συμφωνίας του με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο 45χρονος Ελληνας τεχνικός θα είναι ο 7ος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και θα ακολουθήσει 8ος ο Ισπανός, σε μια συνθήκη που αποτελεί ρεκόρ και εξηγεί εν πολλοίς την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας και τη μεγάλη απόστασή της από την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ με υπηρεσιακό προπονητή τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, εν αναμονή της οριστικής συμφωνίας του με τον Μεντιλίμπαρ.

Η 22η αγωνιστική της ΣΛ1 προσφέρει και δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια σε χαμηλότερα επίπεδα ανταγωνισμού. Με βάση τη βαθμολογία, οι μόνες ομάδες που φαίνεται να διεκδικούν την 6η θέση για τα πλέι οφ είναι η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης, οι οποίες θα βρεθούν αύριο αντιμέτωπες στην έδρα της πρώτης, που έχει προβάδισμα ενός βαθμού κι αν νικήσει, αποκτά μεγάλο πλεονέκτημα. Η άλλη καθοριστική αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα στην Κηφισιά και τον Βόλο. Αν επικρατήσουν οι γηπεδούχοι που έχουν νέο προπονητή τον πρώην του Βόλου, Κώστα Μπράτσο, θα βρεθούν μετά από καιρό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μια τελευταία ευκαιρία υποδεχόμενος τον Αρη, του οποίου οι παίκτες επανήλθαν στις προπονήσεις ύστερα από την αποχή της Πέμπτης λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (22η αγωνιστική): Σάββατο, 17.30 Ολυμπιακός – ΟΦΗ (CS1HD), 19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης (NS2HD), 19.30 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (CS2HD), Κυριακή, 16.00 Κηφισιά – Βόλος (CS1HD), 17.00 Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός (NS PRIME), 19.00 Λαμία – Αστέρας Τρίπολης (CS1HD), 20.00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NS PRIME). Η βαθμολογία (21 αγώνες): ΠΑΟΚ 50, ΑΕΚ 48, Παναθηναϊκός 47, Ολυμπιακός 41, Αρης 34, Λαμία 30, Αστέρας Τρίπολης 29, Πανσερραϊκός 23, Ατρόμητος 23, ΟΦΗ 20, Βόλος 16, Παναιτωλικός 15, Κηφισιά 15, ΠΑΣ Γιάννινα 12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή