Super Bowl: Ξανά πρωταθλητές οι Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη, στον «τελικό της Τέιλορ Σουίφτ»

Super Bowl: Ξανά πρωταθλητές οι Κάνσας Σίτι Τσιφς του Γιώργου Καρλαύτη, στον «τελικό της Τέιλορ Σουίφτ»

Οι Τσιφς νίκησαν τους Σαν Φρανσίσκο 49ερς με 25-22 στην παράταση

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Κάνσας Σίτι Τσιφς νίκησαν τους Σαν Φρανσίσκο 49ερς με 25-22 στην παράταση και εξασφάλισαν τον δεύτερο διαδοχικό τους τίτλο στο Super Bowl LVIII, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας, εδραιώνοντας το status τους ως η νέα δυναστεία του NFL, δηλαδή του αμέρικαν φούτμπολ, του δημοφιλέστερου αθλήματος στις ΗΠΑ. 

Οι Τσιφς έχουν πλέον κερδίσει τρία Super Bowl σε πέντε χρόνια και είναι οι πρώτη ομάδα που κατακτά διαδοχικούς τίτλους μετά τους Νιου Ινγκλαντ Πέιτριοτς τον Φεβρουάριο του 2005.

Ο αγώνας, ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης των Super Bowl που διεξήχθη στο Λας Βέγκας, άρχισε χωρίς πολλές συγκινήσεις, μη προμηνύοντας τη δραματική εξέλιξη που θα ακολουθούσε. Η κανονική διάρκεια του τελικού έδειξε απόλυτη ισορροπία των δύο αντιπάλων ομάδων και έληξε 19-19.

Στην παράταση οι 49ερς πήραν το προβάδισμα (22-19) με field goal του Μούντι. Ωστόσο ο quarterback των Τσιφς Πάτρικ Μαχόουμς ενορχήστρωσε ένα drive 75 γιαρδών που ολοκληρώθηκε με touchdown του Μέρκοουλ Χάρντμαν για το τελικό 25-22. 

Οι Τσιφς μαζί με τους Πίτσμπουργκ Στίλερς της δεκαετίας του 1970, τους Ντάλας Κάουμποϊς της δεκαετίας του 1990 και τους Νιου Ινγκλαντ Πέιτριοτς των δεκαετιών 2000 και 2010 είναι οι μόνες ομάδες στην Ιστορία που έχουν κερδίσει τρία Super Bowl σε μια πενταετία.

MVP αναδείχθηκε ο «φοβερός και τρομερός» Πάτρικ Μαχόουμς, που κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο του Super Bowl MVP και το τρίτο συνολικά το βράδυ της Κυριακής στο Λας Βέγκας.

Ο 28χρονος Μαχόουμς έπιασε στη σχετική λίστα τον Τζό Μοντάνα με τρία MVP Super Bowl και υστερεί μόνο του Τομ Μπρέιντι, που έχει κατακτήσει το βραβείο πέντε φορές. 

Εξαιρετικό ματς έκανε και ο Γιώργος Καρλαύτης με την άμυνα των Τσιφς. Ο 22χρονος Defensive End μάλιστα έκλεψε την μπάλα στην πρώτη φάση του αγώνα και κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό Super Bowl της καριέρας του. 

Μπορεί το πολυαναμενόμενο σόου στο ημίχρονο του τελικού να ήταν λαμπερό, όπως πάντα, με τον σταρ της αμερικανικής ραπ Usher επικεφαλής πλειάδας αστέρων, όπως οι Alicia Keys, will.i.am κλπ, αλλά αυτός ήταν ο τελικός της Τέιλορ Σουίφτ.

Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ της ποπ ταξίδεψε με το ιδιωτικό της τζετ από την Ιαπωνία, όπου βρισκόταν για συναυλία, στο Λας Βέγκας, για να δει τον τελικό στον οποίον αγωνίστηκε με επιτυχία ο αγαπημένος της και εκ των αρχηγών των Τσιφς, Τράβις Κέλσι, πριν πετάξει ξανά για την επόμενή της συναυλίας στη Μελβούρνη.

Τα φλας των φωτογράφων τράβηξε το φιλί του Κέλσι με την τραγουδίστρια μετά τη λήξη του αγώνα, σε μια αγαστή συνεργασία του αθλητικού θεάματος με το καλλιτεχνικό σταρ σίστεμ.

Η δημοφιλία της Τέιλορ Σουίφτ, Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2023 κατά το αμερικανικό περιοδικό Time, πρόσθεσε έξτρα… αλατοπίπερο στο 58ο Super Bowl, στρέφοντας και τα βλέμματα μη φιλάθλων σε αυτή τη διοργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή