Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ και Σίτι «αγκάλιασαν» την πρόκριση για τους «8»

Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεάλ και Σίτι «αγκάλιασαν» την πρόκριση για τους «8»

Εκτός έδρας νίκες για Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι σε Γερμανία και Δανία αντίστοιχα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο διπλά σημειώθηκαν στο πρώτο ζευγάρι αγώνων της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δύσκολα απ’ τη «Red Bull Arena», επικρατώντας της Λειψίας με 1-0, και η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι, νίκησε με 3-1 την Κοπεγχάγη στη Δανία.

Στη Γερμανία, η «βασίλισσα» παρουσιάστηκε με πολλές ελλείψεις και «υπηρεσιακή» άμυνα (Τσοαμενί, Νάτσο), καθώς απουσίασαν οι τραυματίες Αλάμπα, Ρούντιγκερ και Μπέλιγχαμ. Η Λειψία πίεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε νωρίς γκολ με τον Σέσκο που ακυρώθηκε, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον ίδιο παίκτη, όμως ο Λούνιν ήταν πολύ σταθερός κάτω απ’ τα δοκάρια του, διατηρώντας το «μηδέν» στην άμυνα των Μαδριλένων.

Με ένα υπέροχο γκολ του Μπραχίμ Ντίας, η Ρεάλ πήρε τη νίκη, ενώ στο 72′ ο Βινίσιους έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για τους Ισπανούς, καθώς το πλασέ του «βρήκε» στο αριστερό δοκάρι.

 

Εύκολο διπλό με πρωταγωνιστή τον Ντε Μπρόινε

Στο «Parken» η ανωτερότητα της Σίτι δεν… αμφισβητήθηκε, με την ομάδα του Πεπ να επικρατεί με 3-1. Οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ με τον Ντε Μπρόινε, είχαν δοκάρι με τον Ντίας, ωστόσο οι Δανοί βρήκαν την ισοφάριση με τέρμα του Μάτσον, από λάθος του Εντερσον.

Οι Αγγλοι ξαναπήραν το προβάδισμα με το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα (45’+1′). Ο Κέβιν ντε Μπρόινε «σέρβιρε» τη δεύτερη ασίστ του στο ματς στο 90’+3′, με τον Φιλ Φόντεν να πλασάρει εύστοχα για το τελικό 3-1.

 

Οι αναμετρήσεις της φάσης των «16»

Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου 14/02

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ 14/02

Ιντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης 20/02

Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 20/02

Πόρτο – Αρσεναλ 21/02

Νάπολι – Μπαρτσελόνα 21/02

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή