Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, νίκησε 0-1 τον ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, νίκησε 0-1 τον ΠΑΟΚ

Με γκολ του Σπόραρ στο 53΄ ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα γκολ του Σπόραρ στο 53ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 0-1 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον, όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Σε ένα σκληρό ματς με ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά, ωστόσο, οι «πράσινοι», με καλή κυκλοφορία της μπάλας, διατήρησαν την κατοχή και απείλησαν περισσότερο

Με τον Μπερνάρ πρωτίστως και τον Μλαντένοβιτς σε… δεύτερο ρόλο, οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 8΄. Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε την πρώτη φάση στο 13΄ όταν από ατομική ενέργεια του Ζίβκοβιτς, ο Ντεσπόντοφ, με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Τερίμ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ στο 53ο λεπτό. Υστερα από σέντρα ακριβείας του Κώτσιρα στο δεύτερο δοκάρι και κεφαλιά του Μπερνάρ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι, ο Σπόραρ πέτυχε από κοντά το 1-0.

Ο ίδιος παίκτης συνέχισε να απειλεί τον Κοτάρσκι, με τον Κροάτη να σώζει την εστία του όποτε χρειάστηκε. Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 76΄, όταν από κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Αλί Σαμάτα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε εντυπωσιακά.

 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στο 78΄, όταν διαπληκτίστηκαν Τάισον και Μπακασέτας, με τον Ολλανδό διαιτητή Αλαρντ Λίντχουτ να αποβάλει και τους δύο. Ο Μαντσίνι (87΄) δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι, ενώ το σουτ του Κώτσιρα (88΄) κόντραρε και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν την ισοφάριση στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν στο σουτ του Σουαλιό Μεϊτέ, η μπάλα κόντραρε και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντραγκόφσκι.

 

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε αγώνα Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-1-8 στις προηγούμενες επισκέψεις του) και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό της διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ (76΄ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (63΄ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Αντόνιο (63΄ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63΄ Τάισον), Τόμας (71΄ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (86΄ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (86΄ Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Παλάσιος (69΄ Μαντσίνι), Σπόραρ (74΄ Ζέκα), Μπερνάρ (86΄ Βαγιαννίδης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή