Στον τελικό του κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, 76-65 τον Αρη

Στον τελικό του κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, 76-65 τον Αρη

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετική άμυνα, επικράτησε του Αρη 76-65 στον ημιτελικό του κυπέλλου και πλέον θα διεκδικήσει το 21ο τρόπαιο στη διοργάνωση

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου και περιμένει τον Ολυμπιακό ή τον Προμηθέα, καθώς επιβλήθηκε με 76-65 του Άρη. Πρωταγωνιστής ο Κέντρικ Ναν με 20 πόντους. Οι «Πράσινοι» εξασφάλισαν την 27η παρουσία τους σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ. 

Ο Παναθηναϊκός με τον Κέντρικ Ναν να διαλύει τα αμυντικά πλάνα του Άρη (20π., 6 ριμπ, 5 ασίστ) πήρε τη νίκη. Το ματς ήταν σκληρό, καταλογίστηκαν αρκετά φάουλ, με τον Άρη να στηρίζεται στον Βασίλη Τολιόπουλο. Οταν ο τελευταίος περιορίστηκε, ο Άρης επιχειρούσε δίχως αποτέλεσμα να μειώσει. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε από νωρίς τον Ματίας Λεσόρ με αποβολή (δύο τεχνικές ποινές), ωστόσο ο Άρης δεν κατόρθωσε να κάνει την υπέρβαση. 

Όσο υπήρχε ο Ναν, δεν υπήρχε πρόβλημα. Ακόμη και οι 17 πόντοι του Βασίλη Τολιόπουλου στο πρώτο ημίχρονο με εξαιρετικά στατιστικά (5/5 διπ., 2/4 τριπ., 1/1 βολή) δεν ήταν ικανοί να κρατήσουν κοντά τον Άρη στο σκορ. Στο 3ο δεκάλεπτο ο ρυθμός του σκοραρίσματος έπεσε και λόγω της αστοχίας, αλλά και των δυνατών αμυνών και από τις δύο ομάδες. Ο Μήτογλου αποτέλεσε την πιο σταθερή λύση, με τη διαφορά να μένει στα επίπεδα των +10 πόντων και τον Άρη να πληρώνει τα διπλάσια λάθη που μετρούσε σε 30 αγωνιστικά λεπτά (16-8). Ο Άρης δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα προβλήματα των πολλών φάουλ και των περιορισμένων λύσεων, με αποτέλεσμα να μην μπει ποτέ δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης. 

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 44-33, 58-44, 76-65

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή