Σπανούλης: «Η Εθνική είναι πάνω από συλλόγους»

Σπανούλης: «Η Εθνική είναι πάνω από συλλόγους»

Πρώτη συγκέντρωση ενόψει προκριματικών Ευρωμπάσκετ με ομιλία Σπανούλη

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εθνική ομάδα και στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον του μπάσκετ, ύστερα από τη στέψη του Ολυμπιακού για 12η φορά (και 3η σερί) στο Κύπελλο Ελλάδος. Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Β. Σπανούλη στους διεθνείς, χθες στο ΣΕΦ κατά την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ενόψει Τσεχίας (Παρασκευή): «Για εμένα το πιο σημαντικό στην εθνική ομάδα είναι οι σχέσεις που θα έχετε μεταξύ σας, είναι ο σεβασμός που θα έχετε μεταξύ σας, είναι η αγάπη για να φοράτε αυτή τη φανέλα. Η εθνική ομάδα είναι πάνω από συλλόγους, είναι πάνω από μία επιτυχία ή μία αποτυχία με την ομάδα σας. Οταν ερχόμαστε στην εθνική ομάδα είναι τεράστια τιμή, τεράστια αναγνώριση κι ένα πολύ μεγάλο, αλλά καλό, βάρος στις πλάτες μας. Είμαστε όλοι κάτω από την ομάδα, κι εγώ, για την εθνική ομάδα της χώρας μας. Ολοι ανυπομονούν να σας δουν, όλοι ανατριχιάζουν στον εθνικό ύμνο. Αν δεν το νιώσεις αυτό, αν δεν ανατριχιάζεις όταν ακούς τον εθνικό ύμνο, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει εθνική ομάδα. Το χειρότερο που μπορώ να δω εδώ είναι μούτρα. Εχουν περάσει πάρα πολύ μεγάλοι παίκτες που θυσίασαν τον εαυτό τους μόνο και μόνο για την εμφάνιση της εθνικής ομάδας. Κανείς δεν είναι πάνω από την εθνική ομάδα της χώρας. Η πόρτα της Εθνικής θα είναι ανοιχτή για όλους όσο είμαι εγώ προπονητής», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ερυθρόλευκο» Κύπελλο

Στο Κύπελλο, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Παναθηναϊκού AKTOR με 69-58. Για ένα ημίχρονο οι δύο «αιώνιοι» πήγαιναν χέρι χέρι κι όλα έδειχναν ότι η ομάδα που θα βρει πρώτη τα 2-3 μακρινά σουτ και θα χτίσει μια διαφορά κοντά στους 10 π., θα πάρει και το ματς. Αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, που κατέκτησε το τρόπαιο μάλλον εύκολα. Για ποιους λόγους;

• Με 17 λάθη δεν κερδίζεται ντέρμπι. Κι ο Παναθηναϊκός AKTOR με αυτόν τον αριθμό ολοκλήρωσε τον τελικό, έχοντας μάλιστα 10 λιγότερες ασίστ (24-14) από τον αντίπαλό του, ενώ του «έδωσε» και 12 επιθετικά ριμπάουντ.

• Το κλισέ «νίκησε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο», μοιάζει να απευθύνεται σε αφελείς. Ο Ολυμπιακός πήρε τα πάντα από όσους παίκτες του πάτησαν το παρκέ στον τελικό, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που δεν πήραν σχεδόν τίποτα, για μια φορά ακόμη, από τον πάγκο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ομάδα του Αταμάν «κλείδωσε» τα δύο προηγούμενα ματς με ΑΕΚ και Αρη σχεδόν με τους ίδιους παίκτες: Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου, Λεσόρ. Με τόσα λεπτά φορτωμένα στα πόδια τους και μάλιστα εντός τεσσάρων ημερών, θα ήταν… εξωγήινο να κατακτήσει το τρόπαιο με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

• Με τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός έσπευσε να «φορτώσει» τη frontline του με την απόκτηση του Πετρούσεφ και του Ράιτ. Ο Αταμάν συνεχίζει να παίζει στο «5», ουσιαστικά, με έναν σέντερ, πολύ δυνατό μεν, αλλά με ύψος μόλις 2,06 μ. και ξεζουμισμένο. Ο Μπαρτζώκας έβαλε απέναντί του τον Φαλ, ο οποίος με τον όγκο και τα 2,18 μέτρα του σκέπασε τα καλάθια, ενώ βγήκε και στο τρίποντο να μαρκάρει τις αλλαγές. Ο Γάλλος σέντερ έκρινε την αναμέτρηση με 13 π., 7 ριμπ., 2 ασ. και 2 κοψίματα.

• Ο Ναν μπορεί να αλλάζει τις ισορροπίες ενός ματς, αλλά δεν θα το κάνει πάντα. Είναι αδύνατον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή