Ποδόσφαιρο: Απεβίωσε στα 63 του χρόνια ο Αντρέας Μπρέμε

Ποδόσφαιρο: Απεβίωσε στα 63 του χρόνια ο Αντρέας Μπρέμε

Την τελευταία του πνοή άφησε ο βετεράνος Γερμανός ποδοσφαιριστής

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή άφησε ο βετεράνος Γερμανός ποδοσφαιριστής Αντρέας Μπρέμε στα 63 του χρόνια.

Πρόκειται για τον διεθνή αμυντικό το γκολ του οποίου, με εκτέλεση πέναλτι, έκρινε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 στην Ιταλία. Επρόκειτο για τον τελικό της Ρώμης κόντρα στην Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα, που κρίθηκε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.

Στην ανακοίνωση για την απώλεια του ειδικού στις εκτελέσεις στημένων προέβη σήμερα, Τρίτη, ο πρώην σύλλογός του στη Γερμανία, η Καϊζερσλάουτερν.

«Ο σύλλογος θρηνεί για τον θάνατο του Αντρέας Μπρέμε», ανέφερε η Καϊζερσλάουτερν. «Φορούσε τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων για συνολικά 10 χρόνια και έγινε πρωταθλητής Γερμανίας και κυπελλούχος Γερμανίας με την Καϊζερσλάουτερν».

«Το 1990 εκτόξευσε την εθνική Γερμανίας στον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το πέναλτι και έγινε θρύλος του ποδοσφαίρου. Η οικογένεια της Καϊζερσλάουτερν είναι σε βαθύ πένθος και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Αντι», πρόσθεσε ο γερμανικός σύλλογος.

Εξι εβδομάδες νωρίτερα είχε αποβιώσει ο προπονητής της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ του 1990 και κορυφαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα της χώρας, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο Μπρέμε έπαιξε επίσης μεταξύ άλλων στην Μπάγερν Μονάχου και την Ιντερ πριν αποσυρθεί το 1998.

Είχε 86 συμμετοχές για τη Γερμανία, σκοράροντας οκτώ γκολ, συμπεριλαμβανομένου αυτού πριν από 34 χρόνια, για το οποίο θα τον θυμούνται περισσότερο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή