Κύπελλο Ελλάδας: Ψάχνουν πρόκριση–βάλσαμο

Κύπελλο Ελλάδας: Ψάχνουν πρόκριση–βάλσαμο

Ρεβάνς ζωής και θανάτου η αποψινή στο Κύπελλο για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παιχνίδι που δίνει εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου είναι αυτονόητα σημαντικό και κρίσιμο, πόσο μάλλον τώρα που οι δύο μονομάχοι προέρχονται λαβωμένοι από το πρωτάθλημα, όπου έχασαν εντός έδρας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά τους να πάρουν τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν την αποψινή τους (19.00) αναμέτρηση στη Λεωφόρο σαν κάτι παραπάνω από έναν κρίσιμο αγώνα, με τη σκέψη ότι όποιος προκριθεί θα ηρεμήσει και θα πάρει έξτρα δύναμη για το πρωτάθλημα, ενώ όποιος αποκλειστεί θα πιαστεί γερά στα γρανάζια της αμφισβήτησης.

Η πίεση είναι δεδομένη και για τους δύο. Ο μεν Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της νίκης του στην Τούμπα με 1-0, παίζει για δύο αποτελέσματα και δεν θέλει να ξαναζήσει ό,τι έπαθε με ανάλογες συνθήκες κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, ο δε ΠΑΟΚ έχει τρία συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα σε εντός έδρας ντέρμπι και ακόμη μία αποτυχία θα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Ενδεικτική της σημασίας που έχει για τους «πράσινους» η αποψινή ρεβάνς ήταν η κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου να πάει στο «Γ. Καλαφάτης» ώστε με την παρουσία του να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους.

Ο Φατίχ Τερίμ δεν ανακοίνωσε την αποστολή και κάλεσε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του το πρωί στο ξενοδοχείο.

Ο Ιωαννίδης λογικά θα υπολογίζεται, δύσκολα όμως για την αρχική ενδεκάδα, ενώ εκτός πλάνων θα είναι σίγουρα οι τραυματίες Τζούρισιτς, Βέρμπιτς, Χουάνκαρ και ο τιμωρημένος Πέρεθ, με τη συμμετοχή του Τσέριν να είναι αμφίβολη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει προβλήματα απουσιών και θα ρισκάρει για τη νίκη.

Σήμερα η απόφαση

Οι δύο προπονητές έχουν ένα κοινό πρόβλημα: θα περιμένουν μέχρι το μεσημέρι την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ για την έφεση που έχουν καταθέσει, με ζητούμενο να μειωθεί η ποινή των Μπακασέτα και Τάισον από δύο αγωνιστικές σε μία. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 10.00 και η απόφαση θα εκδοθεί αμέσως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή