Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-2 (6-5 πέναλτι): Στον τελικό οι «πράσινοι» με εντυπωσιακό Ντραγκόφσκι

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-2 (6-5 πέναλτι): Στον τελικό οι «πράσινοι» με εντυπωσιακό Ντραγκόφσκι

Σ' ένα ιστορικό ως προς την εξέλιξή του ματς που κατέληξε στα πέναλτι χάρη στο γκολ του Λημνιού στο 129΄ (1-2), ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στον τελικό με τρομερό τον γκολκίπερ Ντραγκόφσκι που απέκρουσε τρία πέναλτι!

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ανατρεπτικό ως προς την εξέλιξή του ματς που κατέληξε στα πέναλτι χάρη στο τέρμα του Λημνιού στο 129΄ (1-2), ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στον τελικό με εντυπωσιακό τον κίπερ Ντραγκόφσκι που απέκρουσε τρία πέναλτι.

Το πρώτο ματς είχε λήξει 0-1 υπέρ του Παναθηναϊκού. 

Ο Σαμάτα γλίστρησε και έχασε το τελευταίο πέναλτι, και στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω σοβαρού τραυματισμού του Μπάμπα που αποχώρησε με ασθενοφόρο.

O ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, πίεσε και στο 13΄ είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σβαμπ, διατηρώντας το 0-0.

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από την εστία του, χωρίς όμως να γίνει επικίνδυνος. Στο 36΄ είχε την πρώτη φάση, αλλά ο Ιωαννίδης δεν πλάσαρε ιδανικά. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πάλι δυνατά και να απειλεί ξανά πρώτος, στο 49΄.

Από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και τον Τόμας, αλλά το σουτ του έβγαλε με το πόδι ο Ντραγκόφσκι, ενώ ο Γεντβάι έδιωξε σε κόρνερ το νέο σουτ του Κωνσταντέλια.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ στο 72΄, όταν από σέντρα του Οτο από αριστερά ο Ζίβκοβιτς νίκησε κατά κράτος τον Μλαντένοβιτς και με πλασέ στην κίνηση στην απέναντι γωνία του Ντραγκόφσκι πέτυχε το 0-1!

Ο Κωνσταντέλιας είχε μια καλή στιγμή στο 81΄, σουτάροντας άστοχα έξω από την περιοχή. Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός, αλλά ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε ακόμα ένα γκολ, αλλά ο Οζντόεφ αστόχησε από καλή θέση. Ετσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Κωνσταντέλιας έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καθώς σούταρε ψηλά και άστοχα, σε μια αντεπίθεση στο 102΄, για να έρθει τελικά το 0-2 στο 105ο λεπτό, από την εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ και την κεφαλιά του Κεντζιόρα!

Ο σοβαρός τραυματισμός του Μπάμπα
Το παιχνίδι «σημαδεύτηκε» από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπάμπα, στο 116΄, με τον Γκανέζο αμυντικό να πέφτει στο έδαφος ύστερα από διεκδίκηση με τον Βαγιαννίδη. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχασε τις αισθήσεις του προσωρινά, του τοποθετήθηκε κολάρο και αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του και μέσα σε χειροκροτήματα.

Με τον ΠΑΟΚ να παίζει με δέκα παίκτες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, αφού στην τελευταία φάση του αγώνα, από γέμισμα του Μπακασέτα και κεφαλιά του Γερεμέγεφ, ο Αράο «έστρωσε» στον Λημνιό, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ πέτυχε το 1-2.

Νικητής ο Ντραγκόφσκι
Ο Ντραγκόβσκι είπε τρία διαδοχικά «όχι» όμως στους Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και Οτο, ενώ ο Σαμάτα ήταν ο μοιραίος ποδοσφαιριστής για τους φιλοξενούμενους καθώς έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την πρόκριση. 

Η διαδικασία των πέναλτι:
Σπόραρ 0-0 (το έπιασε ο Κοτάρσκι)
Κουλιεράκης 0-1
Γερεμέγεφ 1-1
Μουργκ 1-2
Μπακασέτας 2-2
Κεντζιόρα 2-3
Κώτσιρας 3-3
Μεϊτέ 3-4
Μλαντένοβιτς 4-4
Ντεσπόντοφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Λημνιός 4-4 (το έστειλε άουτ)
Οζντόεφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Μαντσίνι 5-4
Μάρκος Αντόνιο 5-5
Αράο 5-5 (οριζόντιο δοκάρι και έξω)
Οτο 5-5 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Σένκεφελντ 6-5
Σαμάτα 6-5 (αστόχησε)

Παναθηναϊκός (Φέτιχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (72΄ Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76΄ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85΄ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106΄ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (85΄ Λημνιός), Ιωαννίδης (76΄ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4΄ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74΄ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85΄ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110΄ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74΄ Ντεσπόντοφ), Μπράντον Τόμας (74΄ Σαμάτα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή