Παναθηναϊκός: Κρατάει την πρόκριση, ψάχνει τη βελτίωση

Παναθηναϊκός: Κρατάει την πρόκριση, ψάχνει τη βελτίωση

Τον γύρο του κόσμου έκανε η πρόκριση-θρίλερ του ΠΑΟ – Φωνάζει για την ποινή ο ΠΑΟΚ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έκσταση βρίσκονταν για πολλή ώρα μετά το τέλος του συναρπαστικού ημιτελικού οι άνθρωποι και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού!

Μια πρόκριση σε τελικό είναι πάντα σημαντική επιτυχία, πόσο μάλλον τώρα που ήλθε μ’ αυτόν τον απίστευτο τρόπο και με τόσο έντονες εναλλαγές συναισθημάτων. Πολλές φορές έχουν μπει καθοριστικά γκολ κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο ενός κρίσιμου αγώνα και πολλές άλλες έχει αναδειχθεί ένας τερματοφύλακας σε πρωταγωνιστή με τις αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι.

Κανείς όμως δεν θυμάται άλλη φορά έναν τέτοιο συνδυασμό με γκολ «μπάζερ μπίτερ» και τρεις σχεδόν διαδοχικές αποκρούσεις πέναλτι, που το καθένα από αυτά θα ήταν το τελευταίο και θα χάριζε την πρόκριση στην ομάδα που θα ευστοχούσε! Είναι κάτι μοναδικό, γι’ αυτό και το δραματικό φινάλε του αγώνα έκανε τον τηλεοπτικό γύρο του κόσμου.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν με έξαλλο τρόπο τη νίκη και ας μην τους ικανοποίησε η αναιμική εικόνα της ομάδας τους. Το ίδιο έντονα έζησαν τις στιγμές και οι παίκτες της ομάδας, μαζί με τον Φετίχ Τερίμ και τον Γιάννη Αλαφούζο, που μπήκε πολύ συγκινημένος στα αποδυτήρια και τους αγκάλιασε σχεδόν έναν προς έναν. Τους ανακοίνωσε, μάλιστα, πριμ 500.000 ευρώ που θα διπλασιαστεί στην περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου. «Δυνατά και περήφανα, σας περιμένουμε στον τελικό», έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Instagram ο Φατίχ Τερίμ, με ένα βίντεο από έντονες στιγμές του αγώνα, το οποίο ξεπέρασε πολύ σύντομα τις 100.000 προβολές με τα αντίστοιχα likes!

Οι πονοκέφαλοι, πάντως, δεν λείπουν, καθώς μετά τους Τζούρισιτς, Βέρμπιτς και Χουάνκαρ, στο ιατρικό δελτίο με μυϊκούς τραυματισμούς μπήκαν και οι Γεντβάι, Τσέριν.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ αντιμετώπισαν ψύχραιμα τον αποκλεισμό κι ας ήλθε με τόσο επώδυνο τρόπο, έχοντας τόσο πολλές ευκαιρίες να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

Η αίσθηση που υπήρχε στο τέλος του ημιτελικού ήταν ότι η ομάδα πρέπει να χτίσει πάνω στην εξαιρετική αντίδρασή της ύστερα από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, σε μια κομβική στιγμή της περιόδου.

Κεκλεισμένων

Η αντίδρασή της ΠΑΕ, όμως, δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμη στο άκουσμα της είδησης ότι μετά την έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ επιβλήθηκε ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μία κροτίδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που δεν έπεσε καν στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας!

Ο ΠΑΟΚ έχει τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και θα εκτίσει την ποινή στον πρώτο αγώνα του στην Τούμπα για τα πλέι οφ. Η ΠΑΕ, μάλιστα, εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση, με ευθείες βολές προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γ. Βρούτση.

Στη Θεσσαλονίκη ο Μπάμπα

Το αξέχαστο φινάλε του ημιτελικού στη Λεωφόρο δεν άφησε στη σκιά το περιστατικό με τον Ραχμάν Μπάμπα. Ο Γκανέζος αμυντικός κινδύνεψε σοβαρά όταν συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον Βαγιαννίδη και η εικόνα του να μένει αναίσθητος στο χορτάρι συγκλόνισε τους πάντες. Ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, έφτασε πρώτος στο σημείο χωρίς να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και αρχικά στράφηκε προς τον Βαγιαννίδη. Ο Γερεμέγεφ, όμως, είχε καταλάβει τι γινόταν και τον έσπρωξε δυνατά προς τον πεσμένο παίκτη του ΠΑΟΚ για να τον βοηθήσει!

Ο Μπάμπα ξεπέρασε τον κίνδυνο και ύστερα από νοσηλεία μιας βραδιάς στην Αθήνα, πήρε εξιτήριο το πρωί και έφυγε για τη Θεσσαλονίκη. Η επιστροφή του θα είναι σταδιακή, καθώς ένα κτύπημα στο κεφάλι είναι πάντα σοβαρή υπόθεση. Ούτως ή άλλως, είχε συμπληρώσει κάρτες και είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο ίδιος καθησύχασε τους πάντες και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους, ιδιαίτερα δε τον Βαγιαννίδη, ο οποίος πήγε αργά το βράδυ στο νοσοκομείο, τον είδε και έμεινε πολλή ώρα έξω από το δωμάτιό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή