Volley League: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» και μαζί την πρωτιά

Volley League: Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» και μαζί την πρωτιά

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού εξασφαλίζοντας την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός με εντυπωσιακό τον Ερνάντες επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού εξασφαλίζοντας την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος. Απίθανη ανατροπή στο 4ο σετ για τους «Πράσινους», οι οποίοι βρέθηκαν στο -6 (13-19).

Δυνατό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με το εξαιρετικό σερβίς δυσκόλεψε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην υποδοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απαντήσεις μειώνοντας στους δύο, ωστόσο τα λάθη τους και το εντυπωσιακό παιχνίδι του Παναθηναϊκού πάνω από το φιλέ, του έδωσε εκ νέου προβάδισμα πέντε πόντων στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι και με τους εντυπωσιακούς Ερνάντες και Πρωτοψάλτη έκαναν το 1-0 στα σετ με 25-19.

Εντυπωσιακό και το δεύτερο σετ, με το παιχνίδι να φτάνει στο 23-23 με τρομερό μονό μπλοκ του Κόβαρ στον Κουμεντάκη. Το λάθος σερβίς όμως του Πρωτοψάλτη, αλλά και η κακή εκτίμηση του Ράνγκελ έφεραν την ισοφάριση του Ολυμπιακού με 23-25.

Γεμάτο συγκινήσεις και το τρίτο σετ στο Μετς, με τον Παναθηναϊκό σταθερά μπροστά με διαφορές τριών και τεσσάρων πόντων τις οποίες ο Ολυμπιακός «έσβησε» μειώνοντας στον πόντο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 22-23, με τον Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Αυτό αφύπνισε τους «πράσινους» οι οποίοι πήγαν το ματς σε… παράταση ισοφαρίζοντας σε 24-24 και τελικά πήραν το σετ με 26-24. 

Οι «πράσινοι» φορτώθηκαν με αρκετό βάρος στις πλάτες τους βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα στο τελευταίο σετ.

Ωστόσο, παρά το προβάδισμα των έξι πόντων του Ολυμπιακού, ο Παγένκ δέχθηκε κόκκινη και ο… Ερνάντες άρχισε την αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή και επικράτησε 25-23.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή