Στίβος: Τεστ κορυφαίου επιπέδου

Στίβος: Τεστ κορυφαίου επιπέδου

Στη μάχη του Παγκοσμίου Κλειστού Στίβου ρίχνεται από σήμερα η Ελλάδα

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος θα κάνει (15.10, 60 μ.) «ποδαρικό» στις ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που αρχίζει σήμερα στη Γλασκώβη. Το βράδυ (21.41) θα αγωνιστεί η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από εννέα αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν ως στόχο να πετύχουν επιδόσεις που θα τους βοηθήσουν να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, με ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. τα 6,72, είναι αρκετά δύσκολο να προκριθεί στους ημιτελικούς. Θα επιδιώξει μία ατομική επίδοση που θα του δώσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Η Τατιάνα Γκούσιν διανύει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο. Το φετινό ρεκόρ της είναι 1,91 μ. και η πρόκληση να βρεθεί ακόμη ψηλότερα – κάτι στο οποίο θα τη βοηθήσει ο μεγάλος ανταγωνισμός.

Το Σάββατο υπάρχουν τρεις τελικοί με ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Μίλτος Τεντόγλου (12.00) δεν θα βρει απέναντί του τους Πίνοκ, Ντέντι και Εχάμερ, και έχει ως στόχο ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Οι Τζαμαϊκανοί ΜακΛέοντ και Γκέιλ και ο Κινέζος Βανγκ θα προσπαθήσουν να τον… εμποδίσουν. Στις 12.10 αγωνίζεται ο έμπειρος Κώστας Δουβαλίδης (προκριματικός 60 μ. με εμπ.). Θα αγωνιστεί για 6η φορά σε Παγκόσμιο Κλειστού και θα επιδιώξει έναν καλό χρόνο για να μπει στους ημιτελικούς. Λίγη ώρα αργότερα, στις 13.20, θα τρέξει στον προκριματικό των 60 μ. η ταλαντούχα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η οποία αγωνίζεται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο κλειστού και έχει ως στόχο την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους τελικούς της Κατερίνας Στεφανίδη (21.05) και του Δημήτρη Τσιάμη (21.40). Η ολυμπιονίκης έχει δηλώσει ευχαριστημένη από την προετοιμασία της αλλά, τις τελευταίες ημέρες, μια λοίμωξη την έβγαλε εκτός προγράμματος. Ο Τσιάμης παρά τα 42 του εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τριπλουνίστας της χώρας. Στη Γλασκώβη θα γίνει ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης. Εχει ως στόχο ένα άλμα πάνω από τα 16,50 μ. προκειμένου να πάρει ένα καλό πλασάρισμα σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σκωτίας θα «ρίξει» αυλαία την Κυριακή. Την τελευταία ημέρα θα αγωνιστούν με τα γαλανόλευκα η Ελισάβετ Πεσιρίδου (12.25) και ο Εμμανουήλ Καραλής (21.00). Η Πεσιρίδου έχει τρέξει εφέτος τα 60 μ. μ’ εμπ. σε 8.24 και θα επιδιώξει να βελτιώσει την επίδοσή της. Ο Καραλής θα επιδιώξει μία θέση στην οκτάδα, κάτι που είναι εφικτό, μια και απουσιάζουν κάποια από τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματός του.

Απουσιάζουν πολλά μεγάλα ονόματα

Στη διοργάνωση της Γλασκώβης έχουν δηλώσει συμμετοχή 650 αθλητές και αθλήτριες από 130 χώρες. Ανάμεσα σε αυτούς δεν υπάρχουν κάποιοι «σταρ» του κλασικού αθλητισμού καθώς επέλεξαν να μην αγωνιστούν στον κλειστό και να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στον ανοικτό, όπου υπάρχει η μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι τίτλοι σε τουλάχιστον εννέα αγωνίσματα θα αλλάξουν χέρια διότι οι κάτοχοί τους αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στη Σκωτία. Οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού δεν θα δουν στην Emirates Arena τους παγκόσμιους πρωταθλητές των 60 μ. Μαρσέλ Τζέικομπς, του επτάθλου Νταμιάν Γουόρνερ, των 400 μ. Σονάι Μίλερ Ουίμπο, των 800 μ. Ατζι Γουίλσον, της σφαιροβολίας Οριόλ Ντονγκμό, του μήκους Ιβάνα Σπάνοβιτς, ενώ το τριπλούν θα είναι λιγότερο θεαματικό χωρίς τη Γιούλιμαρ Ρόχας. Οι φίλοι των σπριντ θα πρέπει να συμβιβαστούν με κούρσες όπου δεν θα υπάρχουν οι «βολίδες» από την Τζαμάικα και τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή