Σούπερ Λιγκ 1: Αυλαία κανονικής περιόδου

Σούπερ Λιγκ 1: Αυλαία κανονικής περιόδου

Τελευταία αγωνιστική με συνωστισμό σε κορυφή και «ουρά»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση του CAS έσβησε κάθε αστερίσκο από τη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ 1 και οι 14 ομάδες της ολοκληρώνουν σήμερα… μονορούφι (σέντρα για όλους στις 19.30) τις υποχρεώσεις τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, περιμένοντας την κλήρωση της Δευτέρας για το πρόγραμμα των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λωζάννης να ισχύσει ο μηδενισμός του Ολυμπιακού στο διακοπέν παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά να του επιστραφεί ο ένας βαθμός της επιπρόσθετης ποινής, δεν αλλάζει τη σειρά κατάταξης ούτε φυσικά επηρεάζει τη σύνθεση των έξι ομάδων των πλέι οφ. Δημιουργεί όμως ένα μεγαλύτερο συνωστισμό στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς η διαφορά του 4ου Ολυμπιακού από την πρωτοπόρο ΑΕΚ μειώθηκε από τους 5 στους 4 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να βρίσκονται στο -1 και το -3 αντίστοιχα. Αυξάνεται έτσι το ενδιαφέρον και ο ανταγωνισμός, με τις 4 ομάδες να έχουν ανοικτό δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι αναμετρήσεις του Αρη με την ΑΕΚ και της Κηφισιάς με τον Παναιτωλικό ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα.

Θεωρητικά, το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι αυτό ανάμεσα στον Αρη και την ΑΕΚ. Με τους γηπεδούχους, όμως, να έχουν στραμμένη την προσοχή τους αποκλειστικά στον ημιτελικό του Κυπέλλου που ακολουθεί την Τετάρτη, αναμένονται πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, που πιθανότατα θα επηρεάσουν τη δυναμική τους. Ο ΠΑΟΚ παίζει στη Λαμία όπου έχει εξαιρετικά ευνοϊκή παράδοση, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Ηράκλειο, όπου μόνο ο Ολυμπιακός έχει νικήσει από τις άλλες ομάδες των πλέι οφ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Βόλο. Στη μάχη της «ουράς», η πιο κρίσιμη αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα στην Κηφισιά και τον Παναιτωλικό, σε μια αγωνιστική που μπορεί να θεωρηθεί εν πολλοίς σαν 1η των… πλέι άουτ!

Το πρόγραμμα (26η αγωνιστική): ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30: Αρης – ΑΕΚ, Κηφισιά – Παναιτωλικός, ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – Βόλος, Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος, Λαμία – ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία (25 αγώνες): ΑΕΚ 58, ΠΑΟΚ 57, Παναθηναϊκός 55, Ολυμπιακός 54, Αρης 41, Λαμία 34, Αστέρας 31, Ατρόμητος 27, ΟΦΗ 24, Πανσερραϊκός 24, Βόλος 20, Παναιτωλικός 19, Κηφισιά 18, ΠΑΣ 17.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή