ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο GOAT έσπασε το ρεκόρ των 40.000 πόντων στο NBA

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο GOAT έσπασε το ρεκόρ των 40.000 πόντων στο NBA

Ενα ιστορικό επίτευγμα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στην αναμέτρηση των Λέικερς με τους Νάγκετς, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που φτάνει τους 40.000 πόντους καριέρας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι και αν τον Δεκέμβριο ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε 39 ετών και διανύει την 21η του σεζόν στο NBA; Ο «Βασιλιάς» του αθλήματος δεν σταματά να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και να θέτει ο ίδιος νέα όρια στο μπάσκετ.

Kατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με αντίπαλο τους Ντένεβερ Νάγκετς, παρά την ήττα από τους περυσινούς πρωταθλητές με 114-124, κατάφερε να σημειώσει 26 πόντους και να γίνει ο μόνος στην ιστορία που έφτασε τους συνολικά 40.000.

Το νέο του κατόρθωμα ήταν το πρώτο σημαντικό ορόσημο στο σκοράρισμα για τον Τζέιμς από τότε που είχε ξεπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ ως πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα πριν από περίπου ένα χρόνο. Πριν από αυτό, είχε γίνει μόλις ο έβδομος παίκτης που ξεπέρασε τους 30.000 πόντους. Τώρα, ο Τζέιμς είναι μόνος του ο πρώτος και μοναδικός παίκτης που φτάνει τους 40.000.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζέιμς δήλωσε «Κανείς δεν το έχει κάνει. Και για μένα το να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση σε αυτό το σημείο και αυτή τη στιγμή της καριέρας μου, νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο». «Αλλά είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που έχω κάνει στην καριέρα μου; Όχι. Σημαίνει κάτι; Φυσικά. Γιατί όχι;». 

Μόνο επτά παίκτες – ΛεΜπρον, Τζαμπάρ (38.387), Καρλ Μαλόουν (36.928), Κόμπε Μπράιαντ (33.643), Μάικλ Τζόρνταν (32.292), Ντιρκ Νοβίτσκι (31.560) και Γουιλτ Τσάμπερλεϊν (31.419) – είχαν ξεπεράσει τους 30.000, αλλά τους 40.000 μόνο ένας.

Και τώρα, με το αριστερό λέι απ του Τζέιμς στο δεύτερο δεκάλεπτο, στέκεται μόνος σε αυτό το κλαμπ των 40.000 πόντων.

ΛεΜπρον, ο GOAT του ΝΒΑ

Ο Τζέιμς ήταν ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεπερνούσε τα ορόσημα ανά 1.000 πόντους. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής, τέσσερις φορές MVP τελικών και τέσσερις φορές MVP ήταν εξαιρετικά ανθεκτικός και συνεπής, με το να βρίσκεται πάντα στους 20 πρώτους σε πόντους ανά παιχνίδι και στις 21 σεζόν της καριέρας του.

«Δεν ήταν ποτέ στόχος μου όταν μπήκα στο ΝΒΑ, δεν είχα σκεφτεί πως μπορώ να γίνω ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Αλλά εξακολουθώ να παίζω. Και μπορώ ακόμα να σκοράρω, οπότε θα ανεβαίνει μέχρι να τελειώσω το παιχνίδι» τόνισε ο Αμερικανός σταρ των Λέικερς.

Ο Τζέιμς επέκτεινε το διψήφιο σερί σκοραρίσματος στο ΝΒΑ σε 1.205 αγώνες.. Η τελευταία φορά που σημείωσε μονοψήφιο αριθμό σε ένα παιχνίδι ήταν στις 5 Ιανουαρίου 2007 — όταν ήταν 22 ετών.

Οι 40.000 πόντοι είναι ένα τρελό επίτευγμα. Και παρά τα 39 του χρόνια, ο Τζέιμς δεν έχει δείξει σημαντικά σημάδια επιβράδυνσης στις επιδόσεις του. Έχει μέσο όρο 25,3 πόντους, 7,9 ασίστ και 7,1 ριμπάουντ, εξακολουθώντας να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή