Σούπερ Λιγκ 1: Πλέι οφ με πολλά «αγκάθια»

Σούπερ Λιγκ 1: Πλέι οφ με πολλά «αγκάθια»

Εθνική, ευρωπαϊκά ματς, τελικός Κυπέλλου και κάμερες στο σημερινό Δ.Σ. της ΣΛ1

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 θα γίνει γνωστό σήμερα, στο Δ.Σ. της Λίγκας (15.15).

Το αίτημα του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογιέτ, που κατατέθηκε μέσω της ΕΠΟ, να αναβληθεί η 2η αγωνιστική (ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, Αρης – Λαμία) προκειμένου να έχει νωρίτερα στη διάθεσή του τους διεθνείς ενόψει του κρίσιμου αγώνα με το Καζακστάν (21/4, «OPAP Arena») για την πρόκριση στο Euro 2024, όλα δείχνουν πως θα γίνει δεκτό.

Αν τελικά υπάρξει αναβολή, κάτι για το οποίο θα πρέπει να συμφωνήσουν τουλάχιστον 10 μέλη (9 ΠΑΕ συν την ΕΠΟ που έχει κάνει και το αίτημα), τα σενάρια είναι δύο: Το ένα είναι να προστεθεί μια τρίτη, εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα, εκτός της 3ης και της 24ης Απριλίου. Αυτή ίσως είναι η Πρωτομαγιά, τη Μεγάλη Τετάρτη. Το δεύτερο είναι να μην υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική και απλώς να μετατεθούν οι αγωνιστικές κατά μία εβδομάδα και τα πλέι οφ να ολοκληρωθούν, αντί στις 12 Μαΐου, στις 19 του μηνός.

Φυσικά ακόμη κι έτσι υπάρχουν αστερίσκοι, αφού σε περίπτωση πρόκρισης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στους «8» του Conference League έχουν το δικαίωμα βάσει ΚΑΠ να ζητήσουν αναβολή των αγώνων τους προς διευκόλυνσή τους.

Ο δεύτερος είναι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, του οποίου το ζευγάρι θα γίνει γνωστό σήμερα.

Η ΕΠΟ δεν δέχεται αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 18 Μαΐου. Αρα, λοιπόν, ακόμη κι αν στο σημερινό Δ.Σ. προκύψει ένα ημερολογιακό πλάνο, αυτό θα είναι επί της ουσίας «στον αέρα» και ενδεχομένως να αναθεωρηθεί εκ νέου πολύ σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, με βάση τον νέο αθλητικό νόμο για την οπαδική βία, όλα τα γήπεδα θα πρέπει να έχουν τοποθετήσει κάμερες υψηλής ευκρίνειας προκειμένου να φιλοξενήσουν οπαδούς στα πλέι οφ. Μένει να φανεί αν το γήπεδο της Λαμίας θα προλάβει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ενόψει του αγώνα της πρεμιέρας με την ΑΕΚ.

Ολα τα παραπάνω δεν επηρεάζουν τα πλέι άουτ, τα οποία πρόκειται να κάνουν κανονικά πρεμιέρα το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή