Τελικός Κυπέλλου: Ο Αρης έκλεισε ραντεβού με τον Παναθηναϊκό

Τελικός Κυπέλλου: Ο Αρης έκλεισε ραντεβού με τον Παναθηναϊκό

Με «προίκα» το 1-0 στο Αγρίνιο, ο Αρης παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 0-0 στον Παναιτωλικό και προκρίθηκε στον τελικό, εκεί όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Παναιτωλικός ήταν εξαιρετικά στημένος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και περιόρισε τον αγχωμένο στο β’ ημίχρονο Αρη, αλλά οι «κίτρινοι» με το 0-0 (1-0 το ματς στο Αγρίνιο) πήραν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, όπως και το 2010. Πρόκειται μάλιστα για τον 10ο τελικό στην ιστορία τους, όπου και θα διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιο, το πρώτο μετά το 1970.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και αναζήτησαν ένα γρήγορο γκολ, με το συρτό σουτ του Σουλεϊμάνοφ στο 8ο λεπτό να περνά μόλις άουτ. Οι Αγρινιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως δεν είχαν την ουσία για να φανούν απειλητικοί. Ακολούθησε μία ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού στο 45’, όταν σταμάτησε το μακρινό σουτ του Σουλεϊμάνοφ.

Στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, περιόρισε τον αγχωμένο Αρη και όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο προσπαθούσε να απειλήσει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση μεγάλωσε. Οι Αγρινιώτες άγγιξαν την ισοφάριση στο 86′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπρούνο Ντουάρτε πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Κουέστα.

Ο Αρης είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ στο 90+4′. Ο Νταρίντα βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ του Παναιτωλικού, όμως υπό πίεση του Τσιγγάρα δεν τον νίκησε. Το 0-0 δεν άλλαξε, όμως οι «κίτρινοι» πανηγύρισαν την επιστροφή σε τελικό έπειτα από 14 χρόνια.

Αρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι (90’ Ζουλ), Βέλεθ (90’ Ρόουζ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (60’ Φετφατζίδης), Σαμόρα (79’ Σαβέριο), Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ)

Παναιτωλικός (Γ. Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80’ Λομόνακο), Μπρ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρες (80’ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε (61’ Χουάνπι), Καρέλης (61’ Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (72’ Ντίας)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή