Τσάμπιονς Λιγκ: Με άγχος και… τύχη στους «8» η Ρεάλ, νέα τριάρα η Σίτι

Τσάμπιονς Λιγκ: Με άγχος και… τύχη στους «8» η Ρεάλ, νέα τριάρα η Σίτι

Η Ρεάλ τα βρήκε δύσκολα κόντρα στη Λειψία, ωστόσο απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Μπερναμπέου» και βρέθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εύκολα η Σίτι, 3-1 την Κοπεγχάγη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρεάλ παρουσιάστηκε στο «Μπερναμπέου» με «προίκα» το 1-0 της Γερμανίας, ωστόσο η Λειψία ήταν αποφασισμένη να της βάλει δύσκολα. Η «Βασίλισσα» παραχώρησε ισοπαλία 1-1 και με αρκετό… άγχος βρέθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

H Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά και στο 12′ πλησίασε στο γκολ. Ο Βινίσιους πήγε να σκοράρει ένα φανταστικό τέρμα με τον ώμο μετά από σέντρα του Τσουαμενί, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η Λειψία απάντησε στο 16′, αλλά ο Οπεντά έχασε μεγάλο τετ α τετ. Οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο, αλλά όχι και την ουσία. Στο 48΄ χάθηκε νέα τεράστια ευκαιρία για τη Λειψία. Ο Λούνιν έκανε κακή έξοδο, ο Οπεντά τον ντρίμπλαρε, αλλά ο Ουκρανός κατάφερε να μαζέψει την μπάλα την τελευταία στιγμή. Στο 65′ κόντρα στη ροή του ματς η Ρεάλ προηγήθηκε.

Εξαιρετική αντεπίθεση με τον Μπέλιγκχαμ να κουβαλάει την μπάλα και να βγάζει την κάθετη για τον Βινίσιους, ο οποίος με άψογο τελείωμα βρήκε δίχτυα για το 1-0. Αμεση απάντηση από τους «Ταύρους» που πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση και τελικά δικαιώθηκαν στο 68′ με τον Ορμπάν. Η Λειψία συνέχισε την πίεση, έχασε ευκαιρίες, ενώ στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ολμο. Η Ρεάλ… υπέφερε, η Λειψία άξιζε περισσότερα, αλλά στο τέλος η πρόκριση πήγε στους Ισπανούς.

 

Νέα τριάρα και εύκολη πρόκριση για τη Σίτι

Η Μάντσεστερ είχε κάνει το μεγάλο βήμα πρόκρισης στη Δανία (3-1) και στο «Ετιχαντ» σφράγισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League. Οι «Πολίτες» επικράτησαν 3-1 και στον επαναληπτικό και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο κυριακάτικο ντέρμπι τίτλου με τη Λίβερπουλ. Μόλις στο 4′ η Σίτι άνοιξε το σκορ. Ο Αλβαρες εκτέλεσε κόρνερ και ο Ακάνζι με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Αλβαρες εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρόδρι πήρε την κεφαλιά και σημάδεψε το δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Αλβαρες, ο οποίος σούταρε από διαγώνια θέση και πέτυχε το 2-0. Στο 29′ ήρθε η μείωση του σκορ. Ο Ελιουνούσι «κουβάλησε» την μπάλα, έπαιξε κάθετα προς τον Οσκαρσον, ο οποίος έκανε τακουνάκι προς τον συμπαίκτη του και «εκτέλεσε» τον Εντερσον για το 2-1. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους η Σίτι πέτυχε και τρίτο γκολ. Φανταστική βαθιά μπαλιά του Ρόδρι, ο Χάαλαντ κατέβασε ανάμεσα από δύο, κράτησε την μπάλα και σούταρε για το 3-1.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή