Σούπερ Λιγκ 1: Τα πλέι οφ της… συμπίεσης

Σούπερ Λιγκ 1: Τα πλέι οφ της… συμπίεσης

Η «Κ» αποκωδικοποιεί τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο της λογικής ακολούθησαν χθες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, οι οποίες έκαναν δεκτό το αίτημα της ΕΠΟ και του ομοσπονδιακού τεχνικού Γκουστάβο Πογιέτ για αναβολή της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερος χρόνος προετοιμασίας της εθνικής ομάδας ενόψει του κρίσιμου αγώνα με το Καζακστάν στα προκριματικά του Euro 2025.

Πλέον το μεγάλο βάρος πέφτει στη Λίγκα, καθώς είναι υποχρεωμένη να συμπιέσει τις ημερομηνίες προκειμένου τα πλέι οφ να έχουν ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου και πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, που είναι προγραμματισμένος για τις 18 του ίδιου μήνα. Η 2η αγωνιστική, λοιπόν, πηγαίνει για τις 31 Μαρτίου και προστίθεται μία τρίτη εμβόλιμη τη Μεγάλη Τετάρτη, που τυγχάνει να πέφτει φέτος Πρωτομαγιά.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι σε περίπτωση πρόκρισης ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ή ενός εκ των δύο, στα προημιτελικά του Conference, θα γίνουν σίγουρα νέες αλλαγές στο πρόγραμμα και οι δύο θα δικαιούνται αυτομάτως αναβολές των αγώνων τους.

Σούπερ Λιγκ 1: Τα πλέι οφ της… συμπίεσης-1

Οπως είναι γνωστό, τα πλέι οφ ξεκινούν την Κυριακή με δύο μεγάλα ντέρμπι: ένα στο Φάληρο, Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, και ένα στην Τούμπα, ΠΑΟΚ – Αρη, ενώ η ΑΕΚ παίζει εκτός με τη Λαμία. Αν και όλοι θα παίξουν με όλους, το ξεκίνημα μπορεί να διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό τη συνέχεια της διοργάνωσης, κυρίως αν δεν έχουμε νικητή στο «Καραϊσκάκη». Παράλληλα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν μπροστά τους μεγαλύτερο γολγοθά, τουλάχιστον στην αρχή, από τις άλλες δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, αφού μέσα σε μία εβδομάδα, εκτός από τα ντέρμπι, έχουν να δώσουν και δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η αναβολή πάντως της 2ης αγωνιστικής θα τους βοηθήσει να αποσυμφορηθούν και να πάρουν ανάσες ενόψει της συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα παίξει σχεδόν το μισό πρωτάθλημα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, καθώς μετά το ματς με τον Ολυμπιακό έχει εντός τον ΠΑΟΚ και εκτός την ΑΕΚ. Το ιδανικό σενάριο για τους «πράσινους» θα είναι οι τρεις νίκες, ενώ το αμέσως καλύτερο να βγάλουν αυτή τη δοκιμασία έχοντας πάρει τουλάχιστον τους επτά από τους εννέα βαθμούς του απόλυτου. Σε κάθε άλλη «συγκομιδή» και ανάλογα πάντα με το τι θα κάνουν οι άλλοι τρεις, μπορεί ο Παναθηναϊκός να βγει πολύ γρήγορα εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Η πρεμιέρα της Κυριακής, η διακοπή των 21 ημερών και μετά… όποιος αντέξει.

Η ΑΕΚ είναι αυτή που –τουλάχιστον στην αρχή– μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα. Ξεκινάει εκτός με τη Λαμία και είναι πολύ πιθανό το βράδυ της Κυριακής να τη βρει ξανά στην κορυφή, ανάλογα με το τι θα γίνει στην Τούμπα, ενώ στη 2η αγωνιστική περιμένει στην «Opap Arena» τον Ολυμπιακό. Για τον ΠΑΟΚ τα ματς με τον Αρη κρύβουν σημαντικές παγίδες, καθώς οι «κίτρινοι» είχαν πάρει βαθμό στον πρώτο γύρο στην Τούμπα (0-0), στο ντεμπούτο του Ακη Μάντζιου, ενώ νίκησαν στο «Βικελίδης» και δεν αποκλείεται, αν και αδιάφοροι βαθμολογικά, να αναδειχθούν σε ρυθμιστές του πρωταθλήματος.

Οσον αφορά τη Λαμία, με βάση τη… στατιστική, μια ζημιά θα την κάνει, όπως είχε συμβεί και πέρυσι με τον Βόλο, όταν και έκοψε δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο».

Βέβαια, από την άλλη, ό,τι και να συμβεί την Κυριακή, η 2η αγωνιστική θα διεξαχθεί μετά 21 μέρες, διάστημα αρκετά μεγάλο, που μπορεί να παίξει τον ρόλο του στο πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες στην επανέναρξη.

Με δεδομένο ότι οι διαφορές μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων είναι οριακές και ίσως μείνουν έτσι και μέχρι το τέλος, το πιο έντονο κομμάτι των πλέι οφ εστιάζεται στις τελευταίες 4 αγωνιστικές, που θα διεξαχθούν από τις 21 Απριλίου μέχρι τις 12 Μαΐου, με τα ματς να είναι συνεχόμενα Κυριακές και Τετάρτες, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη φθορά με τα συνεχή ντέρμπι κι ενώ θα οδεύουμε προς το φινάλε με τους παίκτες να είναι σαφώς πιο καταπονημένοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή