Volley League: Πρώτο βήμα για τον Παναθηναϊκό, 3-1 τον ΠΑΟΚ

Volley League: Πρώτο βήμα για τον Παναθηναϊκό, 3-1 τον ΠΑΟΚ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Α1 βόλεϊ ανδρών έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ του ΠΑΟΚ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κλειστό του Μετς οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 1-0 στην ημιτελική σειρά, όπως και ο Ολυμπιακός νωρίτερα με το 3-0 επί του Μίλωνα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τρίτη νίκη επί του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν, έχοντας εκρηκτικά διαστήματα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πιο δυνατά, είχε τις λύσεις και προηγήθηκε με 25-23. Οι «πράσινοι» απάντησαν και πήραν εύκολα το δεύτερο σετ με 25-19. Θρίλερ το τρίτο σετ, με τους «ασπρόμαυρους» να φτάνουν μία ανάσα από το 1-2, καθώς προηγήθηκαν με 23-19 και 24-20. Στο σημείο εκείνο η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αντέδρασε και με σερί 4-0 ισοφάρισε σε 24-24. Οι δύο ομάδες έφτασαν μέχρι το 29-29, με το «τριφύλλι» να παίρνει δύο διαδοχικούς πόντους και να ολοκληρώνει την τεράστια ανατροπή (31-29).

Στο 4ο σετ και με την ψυχολογία στα ύψη, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν από νωρίς στο σκορ, έφτασαν στο 23-18 και 24-19, αλλά ο ΠΑΟΚ πλησίασε σε απόσταση… αναπνοής μειώνοντας σε 24-23. Τελικά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν τον πόντο που τους χάρισε τη νίκη με 3-1 (25-23) και μπήκαν σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στους τελικούς.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν και σήμερα εξαιρετικός Ερνάντες που είχε 27 πόντους με το εξαιρετικό 63% στην επίθεση και τον ακολούθησαν οι Κόβαρ, Βουλκίδης και Πρωτοψάλτης με 14, 11 και 10 αντίστοιχα. Για τους ηττημένους ο Βαν ντεν Ντρις είχε 13 και οι Βαν Γκάρντερεν και Τρούχτσεφ από 12, αλλά δεν έφτασαν για να πάρει τη νίκη η ομάδα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή