Champions League: Στα προημιτελικά η Ντόρτμουντ, 2-0 την PSV

Champions League: Στα προημιτελικά η Ντόρτμουντ, 2-0 την PSV

Η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-0 της Αϊντχόφεν στη Γερμανία και επέστρεψε στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από τρία χρόνια

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1-1 της Ολλανδίας άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, ωστόσο, στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ κυριάρχησε και πέτυχε νίκη πρόκρισης 2-0, κόντρα στην PSV. Με σκόρερ τους Σάντσο και Ρόις, οι Γερμανοί επέστρεψαν στα προημιτελικά του Champions League έπειτα από τρία χρόνια. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν ψηλά και μόλις στο 3’ άνοιξαν το σκορ. Η άμυνα της Αϊντχόφεν δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, ο Μπραντ έστρωσε στον Σάντσο και εκείνος με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 1-0.

Στο 16’ η ομάδα του Τέρζιτς έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όταν ο Μάλεν είδε τον Μπραντ στην περιοχή, εκείνος σούταρε αλλά ο Μπενίτες απέκρουσε. Ο Μάλεν πήρε το ριμπάουντ, όμως, ο τερματοφύλακας των Ολλανδών έδιωξε σε κόρνερ. Οι Ολλανδοί προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με την PSV να πιέζει στο τελευταίο δεκάλεπτο και να απειλεί. Στις καθυστερήσεις, ο Ντε Γιονγκ έχασε μοναδική ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Η Ντόρτμουντ απάντησε με γκολ, με τον Ρόις να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Ντόρτμουντ (Εντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Τσαν, Ζούλε, Χούμελς, Μάατσεν, Οζκάν, Ζάμπιτσερ, Σάντσο (75΄Ρόις), Μάλεν (70΄Αντεγιέμι), Μπραντ (58΄Ενμέτσα), Φίλκρουγκ

Αϊντχόφεν (Πέτερ Μπος): Μπενίτες, Τέζε, Σούτεν, Μποσκάλι, Ντεστ, Τιλ (46΄Λοσάνο), Μάουρο Ζούνιορ (86΄Μπαμπάντι), Φίρμαν (82΄Πεπί), Μπακαγιόκο, Τίλμαν, Ντε Γιονγκ

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή