Θρίαμβος του ΠΑΟΚ, πεντάρα πρόκρισης στους «8» του Conference

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ, πεντάρα πρόκρισης στους «8» του Conference

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-1 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Τούμπα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Conference League

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια απίθανη εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 5-1 την Ντινάμο, ανέτρεψε την ήττα με 2-0 στο Ζάγκρεμπ και πανηγύρισε στην καυτή Τούμπα μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, πίεσαν ασφυκτικά, έχασαν ευκαιρίες και στο 27΄ βρήκαν δίχτυα. Ζίβκοβιτς στο κόρνερ, πρώτη κεφαλιά του Κουλιεράκη, με τον Μπάμπα από κοντά να ανοίγει το σκορ. Εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 33΄. Ο Κουλιεράκης δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σούτσιτς και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 42΄ ήρθε και το τρίτο γκολ, με τον Τάισον να κάνει τη σέντρα και τον Τόμας με κεφαλιά-ψαράκι στο πίσω δοκάρι να σημειώνει το 3-0.

Η Ντιναμό μπήκε καλύτερα στο β΄ μέρος και μείωσε σε 3-1 με υπέροχο σουτ του Χότζα. Ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση με το δεξί του πόδι σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Σπίκιτς στο 53ο λεπτό, κράτησε την ομάδα του στο «κόλπο» και κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση. Στο 72ο λεπτό, ΠΑΟΚ βρήκε τέταρτο γκολ, αφού από το ύψος της μικρής περιοχής με το στήθος ο Κουλιεράκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1.

Ο Μίσιτς στο 85΄ ανέτρεψε τον Ντεσπόντοφ εντός περιοχής, έπειτα από ωραία πάσα του Αλί Σαμάτα. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Ζίβκοβιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1, στέλνοντας με εκκωφαντικό τρόπο τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League. 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78΄ Οτο), Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (81΄ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78΄ Μουργκ), Τάισον (67΄ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (77΄ Σαμάτα).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80΄ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούτσιτς (80΄ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (74΄ Κανέκο), Μπατούρινα, Χότζα (80΄ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή