Μπριζ: Στηρίζεται στο σύνολο, ξεχωρίζει ο εξτρέμ των 30 εκατ.

Μπριζ: Στηρίζεται στο σύνολο, ξεχωρίζει ο εξτρέμ των 30 εκατ.

H αντίπαλος του ΠΑΟΚ εντός συνόρων δεν τρέφει ελπίδες για τίτλο, ωστόσο στην Ευρώπη παρουσιάζεται ικανή για τη ζημιά

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα της Φλάνδρας ιδρύθηκε το 1891 και μετρά 18 πρωταθλήματα Βελγίου και 11 κύπελλα. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπήρξε φιναλίστ τόσο στο κύπελλο UEFA της σεζόν 1975-76 όσο και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1977-78.

Οι μπλάου-σβαρτ (μπλε-μαύροι) βρίσκονται στην 3η θέση του βελγικού πρωταθλήματος με 51 βαθμούς, 12 πίσω από τη 2η Αντερλεχτ και 18 από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ με μία αγωνιστική να απομένει πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας με φόντο τα play-off.

Οσον αφορά το κύπελλο, η Μπριζ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όμως αποκλείστηκε από την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ. 

Εκτός συνόρων, η Μπριζ άρχισε από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League όπου και απέκλεισε την Ααλμποργκ για ν’ ακολουθήσει αντίστοιχα στον 3ο η ισλανδική Ακουρέγι και στα play-off ήρθε το εμπόδιο της Οσασούνα. Με νίκη (1-2) στην Παμπλόνα και ισοπαλία στο Βέλγιο, η Μπριζ βρέθηκε στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

 

Εκεί, το σύνολο του Ρόνι Ντέιλα κληρώθηκε με τις Μπόντο Γκλιμτ, Μπεσίκτας και Λουγκάν. Κάνοντας περίπατο με 5 νίκες και μία ισοπαλία κατέκτησε 16 βαθμούς και την πρωτιά. Στη φάση των «16» ήρθε το εμπόδιο της Μόλντε με τους Νορβηγούς ν’ αποδεικνύονται σκληρό καρύδι καθώς επικράτησαν με 2-1 στην έδρα τους όμως ηττήθηκαν στη ρεβάνς του Jan Breydel με 3-0.

Στον πάγκο της Μπριζ κάθεται από πέρσι ο Ρόνι Ντέιλα. Ο 48χρονος προπονητής θεωρείται ανερχόμενος στη χώρα του. Αρχισε στη Σέλτικ, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και τη Βαλερένγκα. Στη συνέχεια πήγε για δύο χρόνια στην Αμερική και το MLS και συγκεκριμένα στον πάγκο της New York City, ενώ από το 2023 είναι στο Βέλγιο. Την πρώτη χρονιά βρέθηκε στη Σταντάρ Λιέγης με την οποία τερμάτισε στην 6η θέση ενώ πλέον είναι στον πάγκο της Μπριζ.

 

Η Μπριζ, όπως οι περισσότερες ομάδες του Βελγίου, στηρίζεται στο σύνολο, ωστόσο είναι λογικό να ξεχωρίζουν παίκτες. Ενας από αυτούς είναι ο Αντρέας Σκοβ Ολσεν. Ο 24χρονος Δανός εξτρέμ, που είναι και διεθνής με τη χώρα του, πέτυχε δυο γκολ στο 3-0 επί της Μόλντε. Κομβική επιλογή αποτελεί και ο άλλος εξτρέμ Αντόνιο Nούσα, με τον μόλις 18 ετών Νορβηγό να έχει ήδη πωληθεί στην Μπρέντφορντ για 30 εκατ. ευρώ. Στην Μπριζ αγωνίζεται και ο γνωστός μας από το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, Φιλίπ Ζιγκερνάγκελ.

Η Μπριζ διαθέτει ένα γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θεατών, το Γιαν Μπρέιντελ. 

ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ διασταυρώθηκαν τη σεζόν 2010-11 στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League. Στην πρεμιέρα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Jan Breydel με τον πρώην παίκτη του Αρη, Ντόρζε Κουεμάχα ν’ ανοίγει το σκορ (61΄) και τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν με τον Στέλιο Μαλεζά (78΄). Για την 5η αγωνιστική, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 (Βιεϊρίνια – Σκέποβιτς).

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει στις 11/04 το πρώτο του παιχνίδι στο Βέλγιο απέναντι στην Μπριζ και η ρεβάνς είναι στις 18/04 στην Τούμπα. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή