Με ξέσπασμα στο τέλος ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτιά

Με ξέσπασμα στο τέλος ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτιά

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 89-73 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και ανέβηκε στο 20-1 στη Basket League, εξασφαλίζοντας την πρωτιά πριν τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος - Εκτός εξάδας οι Θεσσαλονικείς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έπαιξε όσο χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός και πέρασε από το «Παλατάκι» λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στη EuroLeague. H ομάδα του Εργκίν Αταμάν νίκησε με σκορ 89-73 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και ανέβηκε στο 20-1 στη Basket League, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρωτιά πριν τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα, οι Θεσσαλονικείς έπεσαν στο 8-13 κι έχασαν οριστικά την εξάδα.

Οι «πράσινοι» βρήκαν αντίσταση κυρίως στο α’ ημίχρονο από την ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη, η οποία ήταν διαρκώς μέσα στο παιχνίδι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πάτησε «γκάζι» και ανέβασε τη διαφορά, φτάνοντας σε ακόμη μια νίκη πριν τη «διαβολοβδομάδα» με Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (20/03) και Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (22/03). Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει 17 και τον Παναθηναϊκό 16. Πολλές και οι ασίστ (21 ο ΠΑΟΚ και 24 ο Παναθηναϊκός) για τις δύο ομάδες.

Μέχρι και το 29′ ο ΠΑΟΚ ήταν μέσα στο σκορ (55-57) έχοντας βάλει δύσκολα στους «πράσινους» αλλά στη συνέχεια με Μήτογλου-Χουάντσο στη frontline και τους Σλούκα, Γκριγκόνις, Ναν στην περιφέρεια άλλαξε τη ροή του αγώνα και εκτόξευσε τον Παναθηναϊκό στο +15 (63-78 στο 36′) για να ρίξει και τους τίτλους τέλος στην Πυλαία.

Κορυφαίος των νικητών με 15 πόντους και 8 ασίστ ήταν ο Τζέριαν Γκραντ, ενώ 14 πόντους μέτρησε ο Μάριους Γκριγκόνις και 11 μαζί με 5 ασίστ ο Κέντρικ Ναν, που αντεδρασε στην τελευταία περίοδο. Καλό ματς από τον Κώστα Σλούκα με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, αλλά και 5 λάθη. Βοήθησε με 8 πόντους και 6 ριμπάουντ ο Χουάντσο.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, εξαιρετικός με 13 πόντους και 9 ασίστ ο Έλβαρ Φρίντρικσον, ενώ 14 πόντους και 4 ριμπάουντ μέτρησε ο Μίχαλ Μίχαλακ.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 42-46, 58-64, 73-89.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή