Η κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ των Ανδρών

Η κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ των Ανδρών

Η Εθνική Ελλάδας έμαθε τους αντιπάλους της στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Παρισιού 2024, εφόσον πάρει την πρόκριση μέσα από το Προολυμπιακό του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους αντιπάλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν καταφέρει να κατακτήσει το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου), έμαθε η Εθνική Ανδρών. 

Η Ελλάδα, εφόσον καταφέρει να δώσει το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού του Παρισιού, θα βρει απέναντί της την Αυστραλία, τον Καναδά, καθώς και την ομάδα που θα κατακτήσει το Προολυμπιακό της Βαλένθια. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Ισπανία, ενώ συμμετέχουν επίσης Λίβανος, Ανγκόλα, Φινλανδία, Πολωνία και Μπαχάμες.

Στους Αγώνες, οι δύο πρώτες ομάδες των τριών ομίλων και οι δύο καλύτερες τρίτες ομάδες θα προκριθούν στα προημιτελικά. Το τουρνουά μπάσκετ θα γίνει 27 Ιουλίου με 10 Αυγούστου. Η φάση των ομίλων θα γίνει στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και οι νοκ άουτ φάσεις θα διεξαχθούν στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού. Το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των Ανδρών ανοίγει αυλαία στις 27 Ιουλίου, ενώ η «μάχη» του χρυσού μεταλλίου θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου. 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Αυστραλία
Νικητής του Προολυμπιακού στο ΣΕΦ
Καναδάς
Νικητής του Προολυμπιακού στη Βαλένθια

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Γαλλία
Γερμανία
Ιαπωνία
Νικητής του Προολυμπιακού στη Ρίγα

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Σερβία
Νότιο Σουδάν
Νικητής του Προολυμπιακού στο Σαν Χουάν
ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Προολυμπιακό τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο στον πρώτο γύρο. Στον άλλο όμιλο, τον πρώτο του τουρνουά, συμμετέχουν Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία και Κροατία. Στη νοκ άουτ φάση περνούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Αν η Ελλάδα τερματίσει πρώτη, θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του πρώτου ομίλου και αν τερματίσει δεύτερη, την πρώτη του πρώτου ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή