Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Βελιγράδι και φουλάρει για τετράδα

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Βελιγράδι και φουλάρει για τετράδα

O Παναθηναϊκός επικράτησε στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα (76-89) και πλέον απέχει μία νίκη από τη δεύτερη θέση και τη Μπαρτσελόνα, την οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ, την προσεχή Παρασκευή (22/3)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τρίποντα, αλλά και η εξαιρετική παρουσία των Λεσόρ, Σλούκα έκαναν τη διαφορά στη «Stark Arena», με τον Παναθηναϊκό να περνά νικηφόρα από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (89-76) και να απέχει μία νίκη από τη δεύτερη θέση και τη Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την προσεχή Παρασκευή (22/3) τους Καταλανούς, με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και την κάλυψη της διαφορά της ήττας του στον πρώτο γύρο (80-72). Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο 19-11 και υποχρέωσαν στην 20ή ήττα τους Σέρβους, οι οποίοι είπαν… αντίο στο όνειρο της πρόκρισης στα play in.

Οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στο Βελιγράδι και με «πολυφωνία» στην επίθεση, τόσο από την περιφέρεια όσο και κάτω από τη ρακέτα, κρατούσαν σταθερά το προβάδισμα χωρίς να κινδυνεύσουν. Με τη νίκη αυτή βρέθηκαν στην 3η θέση της κατάταξης.

Οταν ο Αστέρας πλησίαζε στο σκορ, ο Παναθηναϊκός με εξαιρετικούς τους Λεσόρ και Σλούκα έβρισκε τον τρόπο να διατηρήσει το προβάδισμα. Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Γάλλο σέντερ να είναι πρώτος σκόρερ με 19 πόντους (6 ριμπ., 4 ασ., 3 κλ., 1 λ.).

Ακολούθησε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 10 ασίστ και κανένα λάθος! Με τον Μήτογλου να «δίνει» το σύνθημα και τα τρίποντα (κυρίως του α’ ημιχρόνου) να συνθέτουν το πράσινο παζλ, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 19 νίκες στην Euro League.

Εντυπωσιακή ήταν η αναλογία ασίστ και λαθών του Παναθηναϊκού (25/10), όπως επίσης και τα εύστοχα τρίποντα, με 12/21 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα. Ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς είχε 19 πόντους και ήταν εκείνος που προσπαθούσε να κρατήσει τον Ερυθρό Αστέρα στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-29, 41-51, 56-70, 76-89

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή