Πρώτος «τελικός» απόψε με Καζακστάν για την Εθνική στον δρόμο για το Euro

Πρώτος «τελικός» απόψε με Καζακστάν για την Εθνική στον δρόμο για το Euro

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ραντεβού με την Ιστορία ύστερα από δέκα χρόνια «ανομβρίας» και την τότε συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ξεκινάει απόψε στην «OPAP Arena» (21.45) για την εθνική ομάδα. Κουβαλώντας τον τίτλο του φαβορί, το συγκρότημα του Γκουστάβο Πογιέτ θα επιδιώξει να πάρει τον πρώτο από τους δύο τελικούς που χρειάζεται για να δώσει το «παρών» σε μια μεγάλη διοργάνωση, στο Euro του καλοκαιριού στα γήπεδα της Γερμανίας. Απέναντι στο Καζακστάν, η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να παρουσιάσει αγωνιστική συνέπεια αλλά και υπομονή στο παιχνίδι της για να φτάσει στη νίκη. Αλλωστε σε περίπτωση ισοπαλίας η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση και ενδεχομένως και στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση και έτοιμοι για το παιχνίδι. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να είμαστε ο εαυτός μας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποδεχόμενος με τα λεγόμενά του ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί και διευκρινίζοντας: «Το Καζακστάν έχει αποδείξει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια. Εχουν ξεκάθαρο τρόπο που παίζουν. Οπότε εάν σταματήσεις ή τα παρατήσεις, θα έχεις πρόβλημα. Εάν πέσει η δική μας απόδοση, θα μας τιμωρήσουν».

Ο Πογιέτ έδειξε πως έχει διαβάσει καλά τους αντιπάλους, ενώ επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι δεν έχει ιδιαίτερα διλήμματα αναφορικά με την 11άδα και πως θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες που έφεραν την ομάδα έως το κατώφλι της πρόκρισης. «Η πρόκριση είναι ένα όνειρο που θέλουμε όλοι μας να το ζήσουμε», τόνισε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ενώ το αστέρι του Καζακστάν, Μπακτιέρ Ζαϊνουτντίνοφ, που αγωνίζεται στην τουρκική Μπεσίκτας, δήλωσε πως αυτός και οι συμπαίκτες του δεν φοβούνται, νιώθοντας σίγουροι για τις ικανότητές τους. Η πρόκριση, εφόσον έρθει, θα φέρει στους διεθνείς 4,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 50% του ποσού που θα λάβει η Ομοσπονδία από την UEFA για την πρόκριση στο Euro 2024, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

• Με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς αποχώρησε από τη χθεσινή, τελευταία προπόνηση ο Κουλιεράκης και η συμμετοχή του στο αποψινό ματς θεωρείται απίθανη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή