Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βιλερμπάν με «ξέσπασμα» στα τελευταία λεπτά

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βιλερμπάν με «ξέσπασμα» στα τελευταία λεπτά

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη (80-64) απέναντι στη Βιλερμπάν χάρη στο ξέσπασμα των τελευταίων λεπτών κι έμεινε σε «τροχιά» τετράδας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν.

Οι Πειραιώτες είδαν τους αντιπάλους τους να περνούν μπροστά στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά «καθάρισαν» στα τελευταία πέντε λεπτά (80-64) της αναμέτρησης. Πλήγμα για τους ερυθρόλευκους υπήρξε η αποχώρηση του Πετρούσεφ λόγω τραυματισμού. 

Κυρίαρχοι από την αρχή, οι «ερυθρόλευκοι», με την άμυνά τους έβαλαν πολύ δύσκολα στους Γάλλους. Με πρώτο τον Πετρούσεφ έφτασαν γρήγορα σε διψήφια διαφορά (24-14) και έχοντας τον πλήρη έλεγχο με τα τρίποντα του Λαρεντζάκη, πήγαν ακόμα και στο +14 (36-22), στο 16’.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και οι Γάλλοι έφτασαν στο 43-35. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με λάθη και αστοχία και η Βιλερμπάν πήρε το προβάδισμα (45-47), στο 24’. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να κάνουν λάθη και βρέθηκαν πίσω με 55-54 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στο τελευταίο πεντάλεπτο και με τα τρίποντα των ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Πίτερς έκαναν σερί 18-0 (77-61), στο 39’, παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 80-64.

Δεκαεπτά πόντους πέτυχε ο Αλεκ Πίτερς ο οποίος ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, με 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Στους 12 πόντους σταμάτησε ο Φαλ, 9 πέτυχε ο ΜακΚίσικ, όπως και ο Λαρεντζάκης, ο οποίος έφερε πολλή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-35, 54-55, 80-64

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή