Η Ελλάδα επικράτησε με 5-0 του Καζακστάν και παίζει «τελικό» στη Γεωργία

Η Ελλάδα επικράτησε με 5-0 του Καζακστάν και παίζει «τελικό» στη Γεωργία

Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική, νίκησε με 5-0 το Καζακστάν και την Τρίτη (26/03) θα παίξει στη Γεωργία για μία θέση στο Euro 2024

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως να αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία, η Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή, νίκησε με 5-0 το Καζακστάν στην OPAP Arena και θα κοντραριστεί με τη Γεωργία στην Τυφλίδα (26/03, 19:00) για μία θέση στο Euro 2024.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ «σφράγισε» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, με τους Μπακασέτα, Πέλκα, Ιωαννίδη και Κουρμπέλη να βρίσκουν δίχτυα και να απλουστεύουν τα πράγματα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου.

Οι παίκτες του Πογέτ έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς, με τον Πέλκα να έχει δοκάρι στο 7’ και να κερδίζει πέναλτι λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό.

Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Καζάκοι, ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Ελλάδα. Σκόρερ αυτή τη φορά ο Πέλκας με εντυπωσιακή κεφαλιά έπειτα την υπέροχη σέντρα του Μασούρα. Στο 24ο λεπτό, παραλίγο να γίνει το 2-1, με τον Τσεσνόκοφ να σουτάρει από πλάγια θέση, την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει στο δεξί δοκάρι. Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο και στο 37’ σκόραρε ξανά για το 3-0. Ο Μασούρας πήρε την μπάλα από τον Κουρμπέλη και σέντραρε από τα δεξιά, με τον Ιωαννίδη να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. 

Η Ελλάδα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Κουρμπέλης έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με κεφαλιά έπειτα από μπαλιά του Τσιμίκα. Ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη, όπου στο 85′ ο τερματοφύλακας Ταπάλοφ σημείωσε αυτογκόλ. 

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (73’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (63’ Γιακουμάκης)

Καζακστάν (Αντίγεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Ερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (67’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊνουτντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμοράντοφ (77’ Αϊμπέτοφ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή