Ανω – κάτω οι Aγγλοι με τη νέα ποδοσφαιρική φανέλα

Ανω – κάτω οι Aγγλοι με τη νέα ποδοσφαιρική φανέλα

Αναβρασμός επικρατεί στην Αγγλία για τη νέα εμφάνιση που «λάνσαραν» τα «τρία λιοντάρια» ενόψει Euro 2024

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποτέ στο παρελθόν μια φανέλα της Αγγλίας δεν είχε προκαλέσει τόση διαμάχη.

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε η νέα εμφάνιση των «τριών λιονταριών», η οποία ξεχωρίζει λόγω των χρωμάτων του σταυρού στην πλάτη, με το κόκκινο και το άσπρο να αντικαθίστανται από το μπλε και το μωβ.

Η συγκεκριμένη αλλαγή έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα κριτικής, με πρώην παίκτες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαφωνίας και στην οποία έχει προστεθεί ακόμη και ο πρωθυπουργός της χώρας Ρίσι Σούνακ.

«Προτιμώ προφανώς την αρχική έκδοση και αυτή είναι η άποψή μου όταν υπάρχει ζήτημα με εθνικές σημαίες. Δεν πρέπει να αστειευόμαστε μαζί τους, γιατί είναι πηγή υπερηφάνειας και ταυτότητας», είπε στο Sky News.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) λέει ότι είναι «πολύ περήφανη για τον ερυθρόλευκο σταυρό του Αγίου Γεωργίου» εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης για τη νέα φανέλα, με τη Nike να τονίζει πως η ενέργεια αυτή είχε σκοπό «να εμπνεύσει και να ενώσει». 

Ο Ντέιβιντ Σίμαν έκανε ένα ειρωνικό σχόλιο και ξεκαθάρισε ότι, αν ήταν στην εποχή του, οι παίκτες θα αρνούνταν να φορέσουν αυτή τη φανέλα.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε. Τι ακολουθεί: θα ανταλλάξετε τα “τρία λιοντάρια” με τρεις γάτες; Μιλάμε για τη σημαία του Αγίου Γεωργίου», τόνισε ο πρώην διεθνής γκολκίπερ.

Απομένει να δούμε, αν οι Αγγλοι προβούν σε αλλαγές πριν το μεγάλο ραντεβού του EURO 2024

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή